fbpx
Connect with us

Vântul puternic a făcut ravagii la Neamț. Copaci căzuți, acoperișuri smulse, iar două comune au rămas fără curent electric!

Vântul puternic a făcut ravagii la Neamț. Copaci căzuți, acoperișuri smulse, iar două comune au rămas fără curent electric! - News Moldova

Neamt

Vântul puternic a făcut ravagii la Neamț. Copaci căzuți, acoperișuri smulse, iar două comune au rămas fără curent electric!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Locuitorii din comunele Valea Ursului și Urecheni au fost privați de curent electric din cauza a două linii aeriene și a 12 transformatoare afectate.

Pompierii din județul Neamț au fost solicitați într-o măsură maximă pentru a interveni în degajarea arborilor căzuți sau a bucăților de acoperiș smulse de vântul puternic. La Piatra-Neamț, au existat peste 20 de apeluri pentru astfel de situații, cele mai multe fiind legate de bucăți de acoperiș desprinse, care reprezentau un pericol pentru trecători. De asemenea, pe strada Doctor Iacomi din același municipiu, s-a desprins izolația exterioară de pe fațada unui bloc, iar pompierii au intervenit pentru îndepărtarea materialelor de construcție. Situația a fost similară și pe strada Petru Rareș, unde bucăți din acoperișul unui bloc au căzut peste două autoturisme și pe carosabil.

În Roman, pompierii au fost solicitați să intervină pe bulevardul Roman Mușat pentru îndepărtarea unui uluc de la acoperișul unui bloc cu patru etaje, precum și pentru îndepărtarea unor arbori căzuți peste firele de curent electric pe același bulevard și pe strada Anton Pann. De asemenea, pe strada Vlad Țepeș, echipajele de intervenție lucrează pentru a muta bucăți din acoperișul unui bloc, care reprezentau un pericol pentru locuitori și pentru traficul rutier.

În comuna Pipirig, pe DN 15B, un copac s-a prăbușit pe șosea, iar pompierii, alături de serviciul de voluntari, intervin pentru îndepărtarea acestuia de pe carosabil, pentru a asigura siguranța traficului.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top