Connect with us

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul de Psihiatrie SF. Nicolae Roman

Neamt

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul de Psihiatrie SF. Nicolae Roman

News Moldova va derula o campanie de conștientizare în perioada următoare denumită:

 VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA

Vom încerca să obținem opiniile pacienților care s-au tratat în unitățile spitalicești din județele Moldovei. În mod constant, News Moldova a prezentat investițiile care se realizează în aceste spitale, însă vrem să aflăm de la pacienți cum apreciază profesionalismul și atitudinea doctorilor cu care au interacționat.

Cum a răspuns sistemul sanitar din Regiunea Moldovei nevoilor dumneavoastre medicale?

Veniturile cadrelor medicale au crescut considerabil în România. S-a ajuns la o situație de normalitate în privința grilelor de salarizare. Cu toate acestea, foarte mulți medici își practică meseria în paralel și la cabinetele medicale private (proprii sau nu). Am primit semnale că tot mai des, la nivel de practică curentă, pacienții care vin pentru tratament în spitalele publice sunt chemați, în urma unui consult sumar, la cabinetele private ale medicilor.

Pacienții sunt obligați astfel să achite pe lângă plățile lunare reținute din salarii și costuri suplimentare la cabinetele medicilor.

Este moral, este deontologic corect și până la urmă cât este de legală această constrângere devenită practică curentă în România??

Vom analiza, prin această campanie, toate spitalele din Regiunea Moldovei, unitate cu unitate și așteptăm mesajele voastre, în privat, pentru a înțelege cu acuratețe amploarea acestui fenomen.

La finalul campaniei, în funcție de mesajele dumneavoastră – a experiențelor pe care le-ați avut în spitale, vom prezenta public concluziile Ministrului Sănătății. 

CONFIDENȚIALITATEA MESAJELOR DUMNEAVOASTRĂ VA FI PE DEPLIN RESPECTATĂ !!

 Asteptăm mesajele Dvs pe adresa de email: office@newsmoldova.ro 

Spitalul de Psihiatrie Roman

Spitalul a fost amenajat într-un conac boieresc la Gadinți, în 1982, la 10 km de Roman. Spitalul a fost relocat în municipiul Roman în anul 2009. Până în 2015, a fost subordonat Consiliului Local Roman.

Investiții în reabilitare

Spitalul de Psihiatrie SF. Nicolae Roman are patru medici psihiatri și 130 paturi și 106 angajați. În 2018, spitalul, care din 2015 este în subordinea CJ Neamț, a obținut o finanțare de aproape 1 milion euro, pentru reabilitare, proiectul derulându-se în 5 ani.

Reabilitarea termică  a anvelopei, reabilitarea sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, instalarea,  modernizarea sistemelor de climatizare și ventilare mecanică, a instalațiilor de iluminat au constituit obiective ale proiectului.

În 2020, un proiect de 7, 12 milioane lei a vizat reabilitarea termică a spitalului, banii venind de la CJ Neamț. În ianuarie 2021, un incendiu a izbucnit la acest sptal. 17 pacienți au fost evacuați. Un alt incendiu a izbucnit la începutul lunii aprilie 2022 la un modul metalic al unei firme care lucrează la reabilitarea spitalului.

Situația averilor conducerii spitalului

SPITALUL DE PSIHIATRIE SF. NICOLAE ROMAN este condus de managerul Anca Mihaela Hîncu.

Are în declarația de avere un apartament în cotă de 50% cumpărat în 2012, un automobil Renault din 2007. Are active de peste 176 000 RON, datorii de 15 000 EUR și venituri totale de peste 330 000 RON.

Directorul financiar contabil Veronica Carnaru are în declarația de avere un teren intravilan de 346 mp, un automobil Opel din 2011.

A vândut un apartament cu 46 500 EUR. Are datorii de 95 000 RON. A avut venituri de peste 74 600 RON iar din închirieri a obținut 2201 EUR.

Așadar, Spitalul de Psihiatrie Roman a încercat să se adapteze vremurilor, însă succesul procesului de adaptare rămâne în continuare nedefinit la nivelul rezultatelor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Neamt

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top