fbpx
Connect with us

PROFIL DE CANDIDAT: Marius OSTAFICIUC, candidatul AUR pentru Consiliul Județean IAȘI (EP.1)

PROFIL DE CANDIDAT: Marius OSTAFICIUC, candidatul AUR pentru Consiliul Județean IAȘI (EP.1) - News Moldova

Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT: Marius OSTAFICIUC, candidatul AUR pentru Consiliul Județean IAȘI (EP.1)

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ex-PSD-istul Marius OSTAFICIUC anunțat candidatul AUR pentru Consiliul Județean IAȘI. Cine este personajul

Devenit ”celebru” la nivel național în urma tentativei de a deturna ”Protestul teilor” de la Iași din 2013, Marius Ostaficiuc și-a construit la Iași o figură de carierist care se distinge prin lipsa scrupulelor atunci când vine vorba de interesul personal: posturi la stat călduțe și bine remunerate, stipendii din diverse consilii de administrație și scandaluri.

În 1995, Marius Ostaficiuc termină Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” cu calificarea, cât se poate de onorabilă, de electrician. Urmează 22 de ani în care politicianul ieșean strânge sârguincios diplome peste diplome. Direct de pe băncile facultății, Ostaficiuc era angajat ca expert pe lângă președintele Camerei Deputaților, Valer Dorneanu.

Parcurgerea CV-ului de carierist a lui Marius Ostaficiuc este în sine o provocare

Chiar deputatul însuși devine ușor derutat în privința propriei biografiei, lucru scuzabil prin bogăția și complexitatea rar întâlnită a acesteia. De exemplu, în perioada 2005-2017, din CV-ul lui Marius Ostaficiuc reiese că acesta a avut funcția de contabil la S.C. MAVERICK INVEST GROUP S.R.L. În 2005, Ostaficiuc era licențiat în drept, de-abia în 2012 obținând un master la o facultate cu profil economic.

Ocupă postul de electrician la RENEL (1995-1999) și este agent de asigurări (1995-1997)

  • În 1999, Ostaficiuc devine student al Facultății de Drept al UNIVERSITĂȚII Al.I. CUZA, specializarea științe juridice.
  • În 2001 Ostaficiuc se înscrie în PSD și este angajat ca referent parlamentar la deputatul Cristian Sandache.
  • Anul  2003 marchează un moment de cotitură în destinul lui Ostaficiuc; Direct de pe băncile facultății este angajat pe postul de expert al deputatului Valer Dorneanu, care îndeplinea în acea perioadă funcția de președinte al Camerei Deputaților. 
  • Cariera lui Ostaficiuc evoluează cu o viteză amețitoare, la un an de la absolvirea facultății, în 2004 era deja șef serviciu de achiziții la Salubris Iași și intrase în Consiliul de Administrație al Termo-Service. În 2006 devine consilier de specialitate la Primăria Iași.
  • Din 2010 până 2016, Marius Ostaficiuc a fost consilier local la Iași din partea PSD. În 2017, acesta devine consilier județean.
  • În perioada 2009-2010, Ostaficiuc a fost director coordonator la COMPANIA NAȚIONALĂ POȘTA ROMÂNĂ S.A. De remarcat este faptul că, în aceeași perioada, era angajat și pe postul de consilier juridic  la FUNDAȚIA ACADEMICĂ „PETRE ANDREI”, devenise deja membru al Consiliul de Administrație a AEROPORTUL IAȘI (2008 – 2017) și era încă membru în ConsilIul de Administrație al  Termo-Service.
  • În 2012, Ostaficiuc este numit director comercial la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, funcție pe care o va deține până în 2016. Ulterior, Ostaficiuc va fi șef serviciu comercial la DRDP IAȘI(2016-2017), membru al Consiliului de administrație /administrator neexcutiv(2017-2018) și șef departament venituri, funcție pe care o îndeplinește și în prezent.

CV-ul lui Ostaficiuc include nu mai puțin de 3 diplome de master:

  • la Facultatea de Sociologie a Universității București, cu specializare în „Administraţie Publică Drept administrativ, protocol şi relaţii publice, legislaţia muncii, strategii şi tehnici de comunicare”(2008),
  • la Universitatea „Petre Andrei” din Iași în „Managementul proiectelor şi al campaniilor publice”(2010) și
  • master la „Petre Andrei”, la Facultatea de Economie, în 2012.

În 2010 dobândește  diplomă de „expert achiziţii publice” de la Centrul de Studii și Cercetare Brașov.

În 2013, Marius Ostaficiuc devine mediator autorizat, după un curs de 80 de ore. În 2015, obține o diplomă în „politica externă şi diplomaţie” de la Institutul Diplomatic Român.

În sfârșit, maratonul de învățare și perfecționare al lui Ostaficiuc se încheie în 2017 cu un curs de două luni la Colegiul Național de Apărare.

În episodul 2 vom prezenta publicului interesat maniera în care deputatul Ex-PSD actual AUR a înțeles să se îndestuleze în materie de proprietăți imobiliare.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Profil de Candidat

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top