fbpx
Connect with us

PROFIL DE CANDIDAT | Cătălin FLUTUR – Mașină de LUX pentru PAPILLON DE LUXE, firma soției

PROFIL DE CANDIDAT | Cătălin FLUTUR - Mașină de LUX pentru PAPILLON DE LUXE, firma soției - News Moldova

Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT | Cătălin FLUTUR – Mașină de LUX pentru PAPILLON DE LUXE, firma soției

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Numele Candidatului: Catalin – Mugurel FLUTUR

Poziție pentru care candidează: Primar al Municipiului Botoșani

Județ: BOTOȘANI

Ocupație actuală: Director al SC LOCATIVA SA


Locuitorii municipiului Botoșani au observat, de o vreme încoace, cu surprindere și chiar indignare, că soția fostului primar, Cătălin Flutur conduce un autoturism de lux marca Skoda cu număr de înmatriculare de la Locativa SA, societate al cărei director a fost și este, încă, Cătălin Flutur

De ce plânge Catalin FLUTUR cu lacrimi amare după LOCATIVA!? De la favorizarea soției la falimentul răsunător

Într-adevăr, mașina a aparținut Locativa SA, pentru că, se pare, la finalul leasingului operațional, după ce a fost predată, ar fi fost cumpărată de Papillon De Luxe, firma deținută și administrată de Gabriela Flutur.

În aprilie 2020, Locativa SA a încheiat un Contract de achizitie publica avand ca obiect „Achizitionarea prin leasing operational a unui autovehicul”in cadrul proiectului ” NESES-Start-up social Nord Est „- antreprenoriat social sustenabil în regiunea Nord-Est”. Valoarea contractului a fost de 109.445,4 de lei.

PROFIL DE CANDIDAT | Cătălin FLUTUR - Mașină de LUX pentru PAPILLON DE LUXE, firma soției - News Moldova

Era o prioritate achiziția prin leasing operațional a unui autovehicul de lux de către Locativa, o societate care oricum se confrunta cu grave probleme legate de administrare ineficientă, politizare și nepotism?

Oportunitatea  achiziției unei mașini de lux marca Skoda Kodiaq, o mașină de teren cu multiple opțiuni, pentru ca un director al unei societăți aparținând de Consiliul Local să o conducă zilnic, a fost subiectul unor discuții aprinse în Consiliul Local Botoșani. Vizibil iritat,  Cătălin Flutur s-a justificat prin faptul că automobilul a fost obținut prin fonduri NESES.

Totuși, oportunitatea achiziției ridică mari semne de întrebare:

  • Defuncta Locativa avea ca obiect de activitate administrarea fondului imobiliar de stat al municipiului Botoșani, prin urmare serviciile pe care le presta , contractele pe care le derula se desfășurau în perimetrul municipiului Botoșani. Avea nevoie Locativa de o mașină de serviciu de lux?
  • Nu ar fi fost mai utile fondurile de la NESSES pentru achiziționarea unei autoutilitarea pentru muncitorii de la Locativa sau pentru implementarea unor soluții IT pentru eficientizarea și debirocratizarea Locativa? Lipsa performanței economice a fost unul din motivele care au stat la baza hotărârii de dizolvare a Locativa
  • Locativa SA se confrunta oricum cu grave probleme de imagine generate de rețeau politico-familială țesustă în jurul trioului Flutur-Gornea-Achiței.

    Cum a transformat Catalin FLUTUR societatea LOCATIVA într-o afacere familială și de partid

PROFIL DE CANDIDAT | Cătălin FLUTUR - Mașină de LUX pentru PAPILLON DE LUXE, firma soției - News Moldova

Coincidență sau nu, după finalizarea contractului, și predarea mașinii către firma de leasing, aceasta a fost cumpărată de…Papillon De Luxe

Dacă informațiile sunt adevărate, și este greu de crezut că nu sunt, automobilul marca Skoda este în proprietatea Papillon De Luxe: Nu poate fi explicat în alt mod faptul că Gabriela Flutur utilizează în continuare respectiva mașină.

E un fapt notoriu: O persoană care dorește achiziționarea unui autovehicul la mâna a doua evită mașinile care au aparținut unor firme, dat fiind gradul ridicat de uzură al acestora.

Se pare că mașina în cauză reprezenta o excepție, fiind puțin utilizată. Dacă adăugăm la aceasta prețul convenabil, orice cumpărător interesat ar fi făcut o afacere profitabilă: Cu o singură condiție, să cunoască aceste informații…

Spațiu gratuit în Incubatorul de AFACERI, pentru Daniel CASLARIU, prietenul domnului Catalin FLUTUR


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top