fbpx
Connect with us

PROFIL DE CANDIDAT | Cine este de fapt Costel ALEXE, Președintele CJ Iași? Ep.3 – Muncitorii de la Apele Române lucrau la ranchul lui ALEXE

PROFIL DE CANDIDAT | Cine este de fapt Costel ALEXE, Președintele CJ Iași? Ep.3 – Muncitorii de la Apele Române lucrau la ranchul lui ALEXE - News Moldova

Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT | Cine este de fapt Costel ALEXE, Președintele CJ Iași? Ep.3 – Muncitorii de la Apele Române lucrau la ranchul lui ALEXE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ne apropiem de un moment extrem de important definit de exercitarea votului de încredere acordat de către cetățenii Iașului Președintelui Consiliului Județean și Primarului municipiului reședință de județ. Pe cale de consecință, în perspectiva luării unei decizii în deplină cunoștință de cauză vom realiza portretul candidatului Costel ALEXE și al lui Mihai CHIRICA într-o manieră etapizată care să permită reflectarea cât mai exactă dar și completă a celor doi oameni politici care intenționează să ceară un nou vot de reprezentare din partea ieșenilor pentru perioada 2024 – 2028.


Numele Candidatului: Costel ALEXE

Poziție pentru care candidează: Președinte al Consiliului JUDEȚEAN IAȘI

Județ: IAȘI

Ocupație actuală: Președinte al Consiliului JUDEȚEAN IAȘI


PROFIL DE CANDIDAT | Cine este de fapt Costel ALEXE, Președintele CJ Iași? Ep 1 – „Dosarul Tabla”

În dosarul ”Parcul de distracții a lui Costel ALEXE”, DNA a anchetat folosirea a 20 de persoane angajate la ABA Prut-Bârlad și SGA Iași, dar și mai multor utilaje ale instituției la ranch-ul actualului președinte al Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE, situat în localitatea Sculeni din județul Iași

PROFIL DE CANDIDAT | Cine este de fapt Costel ALEXE, Președintele CJ Iași? Ep.3 – Muncitorii de la Apele Române lucrau la ranchul lui ALEXE - News Moldova

În aprilie 2021, 20 de muncitori de la Apele Române au fost audiați în dosarul ”Parcul de distracții a lui Costel ALEXE”. Potrivit anumitor surse, muncitorii ABA Prut-Bârlad și SGA Iași au amenajat 3,8 hectare de teren, au săpat puțuri și au montat TABLĂ pe construcțiile ridicate la ranchul lui ALEXE.

Procurorii au aflat că începând cu luna iulie 2020, muncitorii de la SGA Iași care figurau pontați la amenajarea cursului de apă al râului Jijia, au lucrat de fapt la ranch-ul lui ALEXE, pe vremea când acesta era ministru al mediului.

PROFIL DE CANDIDAT | Cine este de fapt Costel ALEXE, Președintele CJ Iași? Ep.2 – Înlocuirea forțată a directorilor incomozi din ROMSILVA

După cazul chelneriței angajate la APELE ROMÂNE, procurorii DNA au făcut o nouă vizită instituției…acum pentru cazul lui ALEXE

Noi DATE de natură PENALĂ la adresa președintelui CJ IAȘI, Costel ALEXE!? Procurorii DNA, confirmă: ALEXE a folosit oamenii de la APELE ROMÂNE în interes PERSONAL - News MoldovaPotrivit acelorași surse, procurorii DNA au ridicat de la Apele Române – Filiala Iași (instituție condusă de Petru AVRAM, finul lui Costel ALEXE) foile de parcurs întocmite pentru justificarea carburantului.

Astfel, procurorii DNA au aflat ca s-a ajuns ca 30 de tone de motorină să fie decontate pentru lucrări la cursul de apă Jijia, ceea ce fizic ar fi fost imposibil. Astfel, calculele au demonstrat că cel puțin 15 tone de motorină, valorând 75.000 de lei, au fost consumate la ranch-ul lui ALEXE.

Procurorii au găsit chiar și o foaie de parcurs pe care tractoristul SGA Iași scrisese că a plecat cu tractorul de la kilometrul unde lucra pe cursul Jijia către Sculeni, la vila ”lui domnu Alexe”.

Foaia nu a mai ajuns să fie modificată, iar tractoristul SGA Iași a fost audiat și a dat mai multe amănunte procurorilor.

Înainte de audieri, potrivit aceleași surse, șeful SGA Iași, Ioan BĂLAN i-a atenționat pe angajați să fie atenți la ce spun polițiștilor și procurorilor, declarând ca ”ordinele au venit de sus”.

MUNCITORII au RECUNOSCUT! – Au lucrat la ranch-ul lui ALEXE

Cei peste 20 de muncitorii, au declarat rând pe rând procurorilor DNA, că erau duși în echipe cu mașina unității la Sculeni, la proprietatea lui Costel ALEXE.

Procurorii au mai aflat chiar că în cadrul ABA, Petru AVRAM a constituit o comisie de disciplină care să ancheteze formal șefii de formație care nu ar fi gestionat bine tonele de motorină, aceștia fiind sancționați cu câte un avertisment deși, 15 tone de combustibil nu se regaseau in evidente.

Potrivit jurnaliștilor ”Curentul”,  procurorii care anchetează această speță au vizionat deja imaginile de la Vama Sculeni, casa lui ALEXE fiind vecină cu frontiera de stat cu Republica Moldova, și au identificat deja toate mașinile care veneau și intrau în curtea președintelui Consiliului Județean Iași.

Potrivit aceleași surse, AVRAM și-a anunțat subalternii că el nu-și dă demisia și dacă i se va mai cere asta, el va dinamita PNL, subliniind că ORBAN știa totul, mai ales că, susține AVRAM, fiul lui Orban i-a botezat copilul lui ALEXE.

De ce au anchetat procurorii DNA acest caz și de unde a plecat TOTUL?

Pe data de 16 februarie a.c. jurnaliștii ”NEWS MOLDOVA” relatau că președintele Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE își propunea să deschidă la 20 de km. distanță de Iași, în localitatea Sculeni un parc de distracții cu animale exotice, restaurant, spații de cazare și un lac artificial.

Lucrările pentru un ”proiect” atât de ambițios trebuiau să fie făcute de profesioniști, astfel, președintele CJ Iași, Costel ALEXE ar fi  apelat la finul său, Petru AVRAM.

Pentru a nu da bani unor oameni pe care nu îi cunoaște, ALEXE a preferat să lucreze cu angajații din cadrul ABA PRUT BÂRLAD.

Astfel, anul trecut, pe vremea când era ministru la mediu, în cadrul fermei de la Sculeni au fost  aduși primii muncitori de la Apele Române pentru a amenaja puțurile viitorului parc de distracții.Noi DATE de natură PENALĂ la adresa președintelui CJ IAȘI, Costel ALEXE!? Procurorii DNA, confirmă: ALEXE a folosit oamenii de la APELE ROMÂNE în interes PERSONAL - News Moldova

”Eu am făcut mai multe puțuri acolo. Cu motocompresor am făcut denisipare”, au fost două dintre explicațiile lui Dumitru Stroi, muncitor la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, date presei locale ieșene.

Cel care administrează domeniul de la Sculeni, este Mihai ALEXE, fratele lui Costel ALEXE.

Petru AVRAM a declarat la acel moment că nu cunoaște speța, iar dacă muncitorii de la ABA PRUT au lucrat la ranch-ul de la Sculeni, totul a fost făcut în timpul lor liber.

”Nu știu, dacă or fi făcut ceva, au făcut în timpul lor liber și pe banii lor”, a declarat Petru AVRAM.

În următorul episod vom vorbi despre concursul pentru posturile scoase la concurs de CJ Iași devenit doar o FORMALITATE de ochii lumii, sub comanda lui Costel Alexe


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top