fbpx
Connect with us

PROFIL DE CANDIDAT | Cine este de fapt Costel ALEXE, Președintele CJ Iași? Ep. 5 – Cum era condusă prin interpuși publicația ”Pulsul Ieșean” de către președintele CJ Iași

PROFIL DE CANDIDAT | Cine este de fapt Costel ALEXE, Președintele CJ Iași? Ep. 5 – Cum era condusă prin interpuși publicația ”Pulsul Ieșean” de către președintele CJ Iași - News Moldova

Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT | Cine este de fapt Costel ALEXE, Președintele CJ Iași? Ep. 5 – Cum era condusă prin interpuși publicația ”Pulsul Ieșean” de către președintele CJ Iași

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ne apropiem de un moment extrem de important definit de exercitarea votului de încredere acordat de către cetățenii Iașului Președintelui Consiliului Județean și Primarului municipiului reședință de județ. Pe cale de consecință, în perspectiva luării unei decizii în deplină cunoștință de cauză vom realiza portretul candidatului Costel ALEXE și al lui Mihai CHIRICA într-o manieră etapizată care să permită reflectarea cât mai exactă dar și completă a celor doi oameni politici care intenționează să ceară un nou vot de reprezentare din partea ieșenilor pentru perioada 2024 – 2028.


Numele Candidatului: Costel ALEXE

Poziție pentru care candidează: Președinte al Consiliului JUDEȚEAN IAȘI

Județ: IAȘI

Ocupație actuală: Președinte al Consiliului JUDEȚEAN IAȘI


În anul 2020, NEWS MOLDOVA detalia cum era condusă prin interpuși publicația ”Pulsul Ieșean” de către președintele CJ Iași, Costel ALEXE 

În condițiile în care PNL Iași și-ar fi asumat public această platformă online ca OFICIOS al filialei locale liberale, nu ar fi fost nici o problemă. Probabil însă că motivul mascării acestui „amănunt” care vizează apartenența politică a „PULSULUI IEȘEAN” ține de necesitatea indicării publice a modului în care se asigură finanțarea platformei.

Costel ALEXE și-a implicat cu bună știința propria SORA în activități ILEGALE!?! Cum beneficia FINANCIAR Adina Gianina DURA de activitatea PARLAMENTARĂ a fratelui său - News Moldova

Pe de altă parte, Costel ALEXE a ales să omită profilul liberal al acestei platformei online pentru că, în mod evident, o astfel de apariție electronică nu mai este considerată la fel de credibilă și obiectivă din moment ce este liberală. În mod evident, subiectivismul cu privire la activitatea celorlalți actori politici sau independenți se manifestă în funcție de interesul Partidului Național Liberal.

PNL IAȘI și-a făcut ziar de campanie! Costel ALEXE nu își asumă „Pulsul Ieșean”, dar îl FINANȚEAZĂ

Firma CONCEPT ART EVENT administrează publicația ”Pulsul Ieșean” – în iulie 2020, firma era condusă de secretara PNL Iași, Simona CUCIUREANU

Înființată cu 4 ani în urmă, în luna iunie a anului 2017, societatea administrează publicația online „Pulsul Ieșean” abia din anul 2018.

Firma CONCEPT ART EVENT, era administrată în iulie 2020, potrivit Registrului Comerțului de Maria-Simona CUCIUREANU (secretară a PNL Iași la acea vreme).

Costel ALEXE și-a implicat cu bună știința propria SORA în activități ILEGALE!?! Cum beneficia FINANCIAR Adina Gianina DURA de activitatea PARLAMENTARĂ a fratelui său - News Moldova

CONCEPT ART EVENT are ca obiect principal de activitate „Activități ale agențiilor de știri”.

Deși  CUCIUREANU declara că societatea CONCEPT ART EVENT SRL  nu administrează site-ul Pulsul Ieșean în secținea destinată GDPR – Politica de prelucrare a datelor, societetatea își asumă protejarea datelor cu caracter personal al utilizatorilor.

După ce a fost contactată pentru oferirea unei declarații, Cuciureanu a ȘTERS de pe site-ul Pulsul Ieșean secțiunea GDPR.

Un gest care îi încriminează. Jurnaliștii NEWS MOLDOVA făcuseră deja printscreen cu aceste informații înlăturate de PNL de pe acest site.

Costel ALEXE și-a implicat cu bună știința propria SORA în activități ILEGALE!?! Cum beneficia FINANCIAR Adina Gianina DURA de activitatea PARLAMENTARĂ a fratelui său - News Moldova

În octombrie 2020CONCEPT ART EVENT și-a schimbat administratorul! Sora lui Costel ALEXE preluat FIRMA

În urma primului material realizat de NEWS MOLDOVA,  CONCEPT ART EVENT și-a schimbat administratorul!

CUCIUREANU  a fost schimbată imediat după primul material a NEWS MOLDOVA din iulie 2020.

Astfel, din octombrie 2020noul administrator al firmei CONCEPT ART EVENT SRL este Adina DURA.

Costel ALEXE și-a implicat cu bună știința propria SORA în activități ILEGALE!?! Cum beneficia FINANCIAR Adina Gianina DURA de activitatea PARLAMENTARĂ a fratelui său - News Moldova

Adina DURA (fostă ALEXE)  este SORA președintelui Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE și soția lui Ionuț DURA.

VEZI AICI:

SITE-ul de CAMPANIE al PNL Iași are un NOU ADMINISTRATOR! Sora lui Costel ALEXE, Adina DURA conduce ”PULSULUI IEȘEAN”?

Legătură directă: Pulsul Ieșean are sediul social la aceeași adresă cu alte două firme ale lui ALEXE

CONCEPT ART EVENT- ”Pulsul Ieșean” are sediul în jud. Iași, sat Sculeni com. Victoria, clădirea c1, biroul 4. În aceeași clădire mai au sediu social și alte două firme, DOMENIUL ARCA, biroul 5 și ARCA BRODERIE S.R.L, biroul numărul 3. Cele două firme menționate sunt administrate de Costel ALEXE și soția lui.

Ambele societății au fost înființate cu un an în urmă, la o zi diferență. În cazul societății DOMENIUL ARCA, administrator este Raluca Elena ALEXE, soția lui Costel ALEXE, el fiind doar asociat. Iar în cazul firmei ARCA BRODERIE S.R.L administrator este soția lui ALEXE, dar este asociată cu Costin Elena.

Secțiunea ”CONTACT” lipsește, iar toate articolele sunt PRO PNL si CONTRA adversarilor politici

Pulsul Ieșean este o publicație online cu o pagină pe facebook care a strâns peste 6.000 de like-uri din 2014 (atunci figurează a fi înființată pagina de facebook) și până astăzi. În site se regăsesc cu precădere articole menite să promoveze activitatea organizației politice PNL, accentul fiind pus în mod special pe activitatea lui Costel ALEXE.

Deși pe pagina de facebook, PULSUL IEȘEAN se promovează ca fiind „un site media local care sintetizează cele mai importante informații ale presei ieșene”, la o scurtă analiză reiese faptul că publicația online promovează doar activitățile PNL-ului și denigrează contracandidații de la celelalte partide. 

La secțiunea ”CONTACT” al ”Pulsului Ieșean” nu regăsim vreo adresă sau un număr de telefon pentru a putea contacta ”Echipa Editorială” a acestei publicației.

Marius BODEA confirmă: „Acesta fițuica on-line aparține domnului Alexe Costel”

Marius BODEA a declarat jurnaliștilor NEWS MOLDOVA în octombrie 2020 că Pulsul Ieșean” a fost creația lui Costel ALEXE și este administrata prin interpuși.

Totodată, BODEA ne-a fost declarat faptul că activitatea acestei publicații se desfășoară în sediul PNL Iași, sumele de bani virate pentru plata celor care scriu la comandă aici sunt făcute din fondurile PNL Iași în principal, sau din sume decontate de AEP cu ocazia campaniilor electorale.Costel ALEXE și-a implicat cu bună știința propria SORA în activități ILEGALE!?! Cum beneficia FINANCIAR Adina Gianina DURA de activitatea PARLAMENTARĂ a fratelui său - News Moldova

„Acesta fițuica on-line aparține domnului Alexe Costel, a fost creația lui și este administrata prin interpuși. Activitatea acestei fițuici se desfășoară de facto în sediul PNL Iași, sumele de bani virate pentru plata celor care scriu la comandă aici sunt făcute din fondurile PNL Iași în principal, sau din sume decontate de AEP cu ocazia campaniilor electorale,  lucru care nu știu cât este de corect.

Domnul Alexe și-a dorit să aibă și el o publicație, unde poate arunca ce elucubrații dorește împotriva contracandidaților săi. Fiecare răspunde pentru acțiunile lui și cred că liberalii ieșeni nu au luptat atâția ani împotriva PSD ca să aibă lideri locali cu apucături mafiote”, a declarat deputatul Marius BODEA.

Conflict de INTERESE pentru Costel ALEXE!? Fostul ministru și-a plătit sora din bani publici, din fondurile Parlamentului României

Potrivit jurnaliștilor 7IAȘI, Costel ALEXE i-a dat bani surorii sale, Adina Gianina DURA, din sumele acordate de Camera Deputaților pentru activitatea biroului parlamentar. Nu direct, ci prin intermediul societății CONCEPT ART EVENT.

Firma în cauză, înființată chiar în conacul de la Sculeni al președintelui CJ, fără vreun angajat și fără alte cheltuieli, a reușit să presteze serviciile contractate și achitate de deputatul ALEXE.

Potrivit sursei citate, serviciile facturate de societatea surorii lui ALEXE sunt fictive, iar serviciile sunt prestate în realitate de o altă societate cu care președintele CJ avea contract decontat tot din bugetul Camerei Deputaților.

CONCEPT ART EVENT SRL a avut în anul 2017 o cifră de afaceri de 8.000 lei.

Potrivit aceleași surse citate, întreaga sumă a provenit din fondurile alocate de Camera Deputaților cabinetului parlamentar al deputatului Costel ALEXE.

CONCEPT ART EVENT SRL a eliberat un număr de patru facturi în perioada septembrie – decembrie 2017, toate având aceeași valoare, respectiv 2.000 lei.

În 2018, cifra de afaceri a firmei a crescut la 41.500 lei și un profit de 41.421 LEI! Mai bine de jumătate din acești bani au provenit de la cabinetul parlamentar al lui Costel ALEXE.

Costel ALEXE (deputat la acea vreme) a plătit în fiecare luna câte 2.000 lei firmei CONCEPT ART EVENT SRL, în total 24.000 lei în 2018.  Contractul cu aceasta firmă s-a derulat până în octombrie 2020, când Costel ALEXE și-a încetat mandatul de deputat. În total, ALEXE a decontat din bani publici 76.000 lei pentru serviciile pe care i le-ar fi prestat societatea surorii sale.

ALEXE a plătit pentru aceleași servicii, în același timp, unei alte firme din IAȘI

Costel ALEXE mai avea pe cabinetul parlamentar încheiat încă un contract similar, cu aceeași sumă, cu o altă societate din Iași, Torre Fiama Group SRL, a cărui administrator este  Alexandra GUGIUMAN.

Astfel, ALEXE a plătit de două ori, din bani publici, aceleași servicii.

Va interveni ANI în cazul lui ALEXE? Se află președintele CJ IAȘI în conflict de interese!?

Potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), un oficial public este în conflict de interese atunci când, în virtutea funcției publice pe care o ocupă, ia o decizie sau participă la luarea unei decizii cu privire la care are și un interes personal.

Conflictul de interese apare atunci când oficialul public are un interes personal care influențează sau pare să influențeze îndeplinirea atribuțiilor sale oficiale cu imparțialitate si obiectivitate.

Interesele private ale funcționarului pot include un beneficiu pentru sine sau pentru familia sa, pentru rudele sale apropiate, pentru prieteni, pentru persoane sau organizații cu care funcționarul public a avut relații politice sau de afaceri.

În următorul material , ne vom îndrepta atenția asupra  școlii „politice” Relu FENECHIU! Cum au evoluat discipolii săi: Mugur COZMANCIUC, Cristi ADOMNIȚEI, Tudor CHIUARIU, Radu PRISACARU și Costel ALEXE?


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top