fbpx
Connect with us

Spațiu gratuit în Incubatorul de AFACERI, pentru Daniel CASLARIU, prietenul domnului Catalin FLUTUR

Spațiu gratuit în Incubatorul de AFACERI, pentru Daniel CASLARIU, prietenul domnului Catalin FLUTUR - News Moldova

Profil de Candidat

Spațiu gratuit în Incubatorul de AFACERI, pentru Daniel CASLARIU, prietenul domnului Catalin FLUTUR

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În cursul zilei de ieri (25.04 – n.r.) Tribunalul BOTOȘANI A RESPINS cererea de anulare a DIZOLVĂRII societății.
Tribunalul Botoșani a pronunțat  o hotărâre prin care respinge cererea de anulare a Hotârării Consiliului Local de dizolvare a LOCATIVA SA. Este al doilea proces pe care compania unde director general este Cătălin FLUTUR, candidatul PNL la Primăria Botoșani, îl pierde, la prima instanța , în decurs de o lună. 
Ce îi mai rămâne fostului Primar și fostului angajat de acum al Primăriei Botoșani (din poziția de director pe care o ocupa la defuncta Locativa) este să mai tergiverseze în instanță prin recurs situația sa și a protejaților săi economico-politici în speranța că va câștiga pe 9 iunie primăria Botoșani și va putea să-i îndestuleze pe toți din poziția de viitor primar. Vom vedea ce vor decide botoșănenii!

Numele Candidatului: Catalin – Mugurel FLUTUR

Poziție pentru care candidează: Primar al Municipiului Botoșani

Județ: BOTOȘANI

Ocupație actuală: Director al SC LOCATIVA SA


În primele două episoade ale seriei de articole dedicate candidatului la funcția de primar al Botoșaniului, Cătălin Flutur, am prezentat doi dintre colaboratorii apropiați ai acestuia, Eugen Țurcanu și Ion Diaconu cu care fostul edil a reluat colaborarea inițial electorală și ulterior administrativă, în eventualitatea în care botoșănenii îi mai aleg la conducerea Primăriei.

PROFIL DE CANDIDAT: Catalin – Mugurel FLUTUR. Candidatul PNL la Primăria Botoșani – Reconsolidarea relației cu Eugen ȚURCANU

PROFIL DE CANDIDAT: Catalin – Mugurel FLUTUR. Candidatul PNL la Primăria Botoșani – Reconsolidarea relației cu Ion Diaconu

În episodul al treilea, ne-am îndreptat atenția asupra lui Valeriu Iftime, actualul lider al PNL Botoșani și contractelor comerciale derulate de Elsaco în Botoșani în timpul primelor mandatelor de primar ale lui Cătălin Flutur.

PROFIL DE CANDIDAT | Cuplul FLUTUR – IFTIME: afacerea repartitoarelor, un CARITAS in Administrația Publică Locală

Cum a transformat Catalin FLUTUR societatea LOCATIVA într-o afacere familială și de partid

Cu un background „caritabilo-oengistic”, Daniel Caslariu a trecut la politică pe fondul scăderii încrederii donatorilor în buna sa credință. Înca de la alegerile locale din 2020, Câșlariu s-a manifestat politic ca un susținător al lui Catalin Flutur

Spațiu gratuit în Incubatorul de AFACERI, pentru Daniel CASLARIU, prietenul domnului Catalin FLUTUR - News Moldova

Daniel Câșlariu este președintele Asociatiei Grup Civic, o organizație caritabilă înființată în 2019 care strânge ajutoare în bani și bunuri. Înscris la sfârșitul lunii martie în PNL, Daniel Câșlariu este de mult timp un  apropiat al lui Cătălin Flutur, pe care l-a sprijin mascat la alegerile din 2020, fiind implicat într-un scandal electoral într-un cartier din Botoșani, când împărțea pachete cu alimente, ajutoare de la comunitatea europeană, împreună cu mesaje din partea acestuia.

Tot din 2020 asociatia lui Daniel Câșlariu ocupă un spațiu în incinta Incubatorului de afaceri Botoșani, prin semnătura lui Cătălin Flutur, spațiu pus la dispoziție gratuit, așa cum însuși Daniel Câșlariu a recunoscut pe o rețea  socială. Se pare că spațiul e folosit  ca depozit. Ce afaceri incubă un ONG în spațiul de pe Calea Națională și care este baza legală a contractului cu titlu gratuit doar fostul primar, Cătălin Flutur poate răspunde.

Într-un caz fără precedent, în 2021, Consiliul Local Botoșani a respins prin vot propunerea de acordare a titlului de cetățean de onoare al orașului lui Daniel Câșlariu. Proiectul de hotărâre fusese inițiat de Cătălin Flutur

Spațiu gratuit în Incubatorul de AFACERI, pentru Daniel CASLARIU, prietenul domnului Catalin FLUTUR - News Moldova

Pe 30 septembrie 2021, în ședința Consiliului Municipal Botoșani, s-a luat decizia ca Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”, să primească titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani. Votul a fost favorabil cu 19 consilieri votând în favoarea propunerii. Primarul Cosmin Andrei a inițiat acest proiect ca recunoaștere a activității umanitare desfășurate de Vlad Plăcintă începând cu 2012. Asociația acestuia a strâns 12 milioane de euro din donații și a ajutat peste 500 de copii și persoane cu probleme grave de sănătate.

În cadrul aceleiași ședințe, a fost pus în  dezbaterea consilierilor locali acordarea titlului de Cetățean de Onoare lui Daniel Câșlariu, președintele Asociației „Grup Civic” Botoșani, inițiat de consilierul liberal Cătălin Flutur.  Proiectul a fost respins, obținând doar opt voturi „pentru”, toate din partea consilierilor liberali. A fost prima oară când un proiect de acordare a titlului de Cetățean de Onoare a fost respins în consiliul local Botoșani.

În februarie 2022, Câșlariu  s-a răstit la Nicolae Ciucă, actualul său șef de partid, pe motiv că guvernul nu face destul pentru refugiații ucraineni

Spațiu gratuit în Incubatorul de AFACERI, pentru Daniel CASLARIU, prietenul domnului Catalin FLUTUR - News Moldova

Înarmat cu 330 de sandvișuri, 350 de sticle de apă, dezinfectanți și câteva cutii cu fructe și dulciuri, Câșlariu s-a deplasat în Vama Siret pentru a-i întâmpina pe refugiații ucraineni. Cu acest prilej, l-a întâlnit pe premierul Nicolae Ciucă, căruia i-a reproșat: ”Ce-ați făcut? Nimic n-ați făcut. Știți cine trebuia să fie primii aici? Instituțiile, nu noi voluntarii. Nu trebuia noi să mergem să le dăm măști în spitale și ajutoare. (…) Este nevoie de puțină mobilizare, iar v-a prins pe nepregătite cum s-ar zice. Trebuie să ne mișcăm mai repede. Au venit oameni simpli să ajute, au montat corturile. Este datoria Guvernului să facă ceva.

Președintele Asociației Grup Civic a fost implicat într-un scandal mediatizat la nivel național, fiind acuzat că și-a însușit fondurile strânse în urma unui concert caritabil

Spațiu gratuit în Incubatorul de AFACERI, pentru Daniel CASLARIU, prietenul domnului Catalin FLUTUR - News Moldova

În cadrul emisiunii Acces Direct, un fost activist civic, Iulian Omenosu, a prezentat cazul lui Mihai Zancanu, un bărbat care avea mare nevoie de ajutor și a apelat la asociație pentru a putea să aibă un acoperiș deasupra capului. Totuși, susține că, deși s-au strâns bani, bărbatul nu a intrat în posesia acestora.

Iulian Omenosu a declarat în cadrul emisiunii menționate că președintele asociației este cel care s-a îmbogățit de pe urma celor pe care îi ajută și că banii trimiși în contul asociației nu mai ajung la cazurile care au nevoie de ajutor, ci în conturile sale.

Bărbatul a arătat că Mihai Zăncanu nu este primul caz și că președintele asociației ar fi profitat și de bunătatea altor oameni și de ajutorul acestora pentru a-i ajuta pe cei care aveau nevoie.

Președintele ONG-ului Grup Civic, Daniel Câșlariu a răspuns acuzațiilor care i-au fost aduse la „Acces Direct”, susținând că nimic din ceea ce Iulian Omenosu declară nu este adevărat și a arătat că el chiar l-a ajutat pe Mihai.

Daniel Câșlariu a declarat că l-a ajutat pe Mihai Zancanu și că s-a strâns o sumă mică de bani, din care i-a cumpărat haine, încălțăminte și lemne de foc cântărețului care trece printr-o perioadă dificilă.

Potrivit unor știri locale încă neconfirmate Daniel Câșlariu ar fi ”eroul negativ” al unei povești care nu îi face onoare și ar avea ca subiect o persoană minoră, de sex feminin.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top