fbpx
Connect with us

Trio-ul Arsene-Nita-Harpa și beneficiile din contractele publice

Trio-ul Arsene-Nita-Harpa și beneficiile din contractele publice - News Moldova

Profil de Candidat

Trio-ul Arsene-Nita-Harpa și beneficiile din contractele publice

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Scurt istoric al Trust CCDP SRL

TRUST CCDP SRL este o firmă din orașul Roznov, înființată în anul 2006, având ca obiect de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. Cifra de afaceri a firmei a fost de 30.075.161 de lei în 2022. Societatea este deținută și administrată de Niță Dumitru-Daniel.

Firma TRUST CCDP SRL are 98.36% la sută din acțiunile societății R TV NEAMȚ SRL, firma care deținea  postul de televiziune Tele M Neamț, între timp închis.

TRUST CCDP SRL operează o balastieră de mari dimensiuni în albia râului Bistrița, în amonte de podul de la Roznov.

Presa din Neamț a semnalat în repetate rânduri posibile ilegalități în legătură cu activitatea balastierei.

Ionel ARSENE va fi încarcerat în Secția pentru BOLNAVI NEUROPSIHICI a Penitenciarului BOTOSANI

Dumitru BUZATU sfat pentru Ionel ARSENE despre viața din pușcărie: „Dacă înțelegi exigențele unei asemenea perioade, nu e o problemă așa de mare”

 

Trio-ul Arsene-Nita-Harpa și beneficiile din contractele publice - News Moldova

TRUST CCDP SRL a încheiat în perioada 2018-2023 contracte de peste 4,4 milioane de lei doar la Primăria Târgu Neamț, condusă de Vasilică HARPA

Moștenirea lui ARSENE pentru Vasilică HARPA: partidul și județul! Ep 1 – fuga penalului de justiția din România

Pe 04.04.2019,  TRUST CCDP SRL i-a fost atribuit de Primăria Târgu Neamț un contract de “Lucrări de întreținere și reparatii a strazilor de pe raza orasului Tg. Neamt, judetul Neamt”, în valoare de 600.000 de lei.

Anul trecut, orașul Târgu Neamț a încheiat două contracte prin încredințare directă cu TRUST CCDP SRL,  pe 17.08.2023, în valoare de 487.394,95 de lei, și pe 11-10-2023, în valoare de 294.117,65 de lei. Obiectul contractului îl constituie execuția de reparații (plombări) carosabile.

TRUST CCDP SRL face parte din asocierea de firme căreia i-a fost atribuit un contract de aproape 80.000.000 de lei pentru întreținerea drumurilor din județul Neamț

Moștenirea lui ARSENE pentru Vasilică HARPA: partidul și județul! Ep 2 – Lucian MICU și morții de la Spitalul Județean de Urgență

Acordul încheiat în urma unei licitații, de asocierea DRUPO NEAMȚ/ ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRĂZI/ TRUST CCDP SRL/STEF EDIL CDP are valoarea de  77.669109.37 de lei, fiind semnat în octombrie 2022.

  • DRUPO NEAMȚ SA este o firmă de construcții în care Consiliul Județean Neamț deține 100% din acțiuni.
  • ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRĂZI este firma lui Gheorghe Vlasie jr., condamnat la 7 ani într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și aderare la un grup infracțional organizat(sentința nu este definitivă).
  • STEF EDIL CDP este o firmă care nu mai este în acte a lui Gheorghe Vlasie jr., dar există suspiciuni rezonabile că o controlează în continuare prin interpuși.

Un alt contract cu CJ Neamț a fost atribuit în iunie 2018 firmei lui Daniel Niță, având valoarea de 542.720,71 de lei. Contractul de lucrări pentru întocmire documentație și execuție lucrări pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse a fost atribuit pe 31 ianuarie 2022.

De asemenea, TRUST CCDP SRL încheie anual contracte de lucrări sau de furnizare de balast cu UAT-uri din județul Neamț.

Ca valoare, cel mai important a fost un contract de 8.810.496,88 de lei, având ca obiect: „Elaborare proiect tehnic, detalii de execuţie, caiete de sarcini și asistență tehnică din partea proiectantului precum și execuţia lucrărilor de construcții pentru obiectivul ”Modernizare străzi în Orașul Roznov, județul Neamț”.

Moștenirea lui ARSENE pentru Vasilică HARPA: partidul și județul! Ep 3 – Un județ sufocat de tentaculele unei caracatițe politico-economice

Conform informațiilor apărute în presa nemțeană de-a lungul timpului, Daniel Nita era un prieten apropiat al lui Ionel Arsene; Cel puțin până la plecarea intempestivă a lui Arsene în Italia

În 2017, postul de televiziune TELE M a fost în centrul unei anchete care viza anumite contracte de publicitate încheiate cu firme de construcții. Firmele respective derulau contracte cu CJ Județean, existând suspiciunea că respectivele contracte mascau anumite ”stimulente” pentru facilitarea derulării acestora. A existat chiar o descindere a procurorilor la TELE M, fiind ridicate documente.

La puțin timp de la incident, firma TRUST CCDP SRL a lui Daniel Nita devine acționar la  R TV NEAMȚ SRL mai întâi cu 36 la sută, apoi va ajunge acționar majoritar cu 98.36%.

TELE M era considerată o instituție de presă  apropiată de Ionel Arsene și cercul său de influență.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top