Connect with us

40 de elevi din REPUBLICA MOLDOVA au vizitat campusul și laboratoarele TUIASI timp de patru zile, în cadrul proiectului „Acces Direct la Studenție”

Republica Moldova

40 de elevi din REPUBLICA MOLDOVA au vizitat campusul și laboratoarele TUIASI timp de patru zile, în cadrul proiectului „Acces Direct la Studenție”

Grupul de elevi a stat la Iași în perioada 14 – 17 decembrie și a fost coordonat de profesorul Alexandra Raețchi, care este și directorul Centrului de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău. La această vizită, workshopurile au fost desfășurate în cadrul a trei facultăți de la TUIASI: Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor (DIMA)Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (IEEIA), și Facultatea de Construcții și Instalații (CI).

Tinerii au fost fascinați de lucrurile noi pe care le-au învățat, de modalitățile de studiu, dar și de oportunitățile pe care le oferă viața de student în municipiul Iași. Programul taberei a fost completat de o sesiune de consiliere pentru orientarea în carieră, precum și de o vizită a Aulei Magna „Carmen Sylva” și a Bibliotecii TUIASI.

„Scopul întregului proiect este de a facilita cunoașterea unui oraș universitar pentru grupurile de elevi din Republica Moldova. Sunt elevi din clasele terminale, iar aceste vizite ar putea fi decisive pentru a deveni studenții noștri – acesta este un rezultat indirect pe care ni-l dorim. Proiectul a fost suspendat timp de șase luni în contextul pandemiei, dar de curând a fost reluat. Toate vizitele s-au desfășurat respectându-se integral normele epidemiologice, iar toți elevii, alături de profesorii lor, au fost vaccinați cu schemă completă anti-COVID-19 și s-au testat la intrarea în țară” a declarat prof. univ. dr. ing. Mirela Blaga, coordonator al proiectului, cadru didactic al DIMA

În total, până în luna iunie 2022, în cadrul proiectului vor veni la Iași 320 de elevi alături de 80 de profesori, într-un total de opt tabere, organizate după același model și cu un program similar.

„În aceste patru zile, cred că le-am oferit un crâmpei din fiecare experiență care ar putea fi interesantă pentru un viitor student, începând de la studii, cazare, condiții de viață și de petrecere a timpului liber, dar și cultură și tot ceea ce înseamnă un oraș universitar” a precizat prof. univ. dr. ing. Mirela Blaga.

Organizatorii au beneficiat de ajutorul studenților voluntari de la fiecare facultate la care au avut loc evenimente. Inedit este faptul că inclusiv studenții voluntari sunt din Republica Moldova, având loc un veritabil schimb de experiență între tinerii vizitatori și cei care sunt deja de măcar un an la Iași.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top