fbpx
Connect with us

Acord de colaborare pentru transformare digitală între România, Republica Moldova și IBM România

acord-de-colaborare-pentru-transformare-digitala-intre-romania,-republica-moldova-si-ibm-romania

Republica Moldova

Acord de colaborare pentru transformare digitală între România, Republica Moldova și IBM România


2 scaled 1 scaled - Moldova Invest

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova și IBM România au semnat joi, 7 septembrie 2023, un acord de colaborare în domeniul tehnologiei și digitalizării, în marja Summit-ului Inițiativei Celor Trei Mări de la București

Memorandumul își propune să stabilească o cooperare pentru a desfășura schimburi de bune practici și expertiză privind cloud-ul guvernamental și tehnologii inovatoare, dezvoltarea de soluții digitale și implementarea de proiecte comune în domeniul transformării digitale.

1 scaled 1 scaled - Moldova Invest

Documentul a fost semnat de Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România, Bogdan-Gruia Ivan, Secretarul de Stat cu atribuții pe digitalizare al Republicii Moldova, Mihai Lupașcu, în numele ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, și liderul IBM România și Moldova, Cerasela Baiculescu.

„Transformarea digitală a României prin implementarea unui sistem modern de e-guvernare este o prioritate a mandatului meu de ministru. Acesta este un moment istoric pentru România. Dezvoltarea unui spațiu digital comun România – Moldova pentru care folosim expertiza și resursele unui lider tehnologic precum IBM este pasul către viitorul pe care îl facem. Prin memorandumul semnat astăzi, România face un salt uriaș către digitalizare și inovare”, a declarat Bogdan Ivan.

3 scaled 1 scaled - Moldova Invest

“La Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova, considerăm cooperarea dintre sectorul public și cel privat ca forța din spatele accelerării transformării digitale și încurajării creșterii durabile a mediului privat. Colaborarea cu MCID și IBM urmare acestui Memorandum este o oportunitate valoroasă pentru noi.

Ne va permite să testăm soluții tehnologice inovatoare, să beneficiem de sprijin în dezvoltarea resurselor noastre umane și să creăm programe de sprijin în inovație, printre alte beneficii. Suntem extrem de încântați de potențialul acestui Memorandum”, a transmis Dumitru Alaiba.

„Prin această colaborare strategică cu Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, ne propunem să consolidăm angajamentul de a sprijini agendele naționale ale


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top