fbpx
Connect with us

Aderarea la UE a Moldovei până în 2030, o posibilitate REALĂ, susține ambasadorul UE Jānis Mažeiks

Aderarea la UE a Moldovei până în 2030, o posibilitate REALĂ, susține ambasadorul UE Jānis Mažeiks - News Moldova

Republica Moldova

Aderarea la UE a Moldovei până în 2030, o posibilitate REALĂ, susține ambasadorul UE Jānis Mažeiks

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În ajunul Summitului Internațional al Primarilor de la Chișinău, Jānis Mažeiks, ambasadorul UE în Moldova, a exprimat optimismul său cu privire la posibilitatea aderării țării la Uniunea Europeană până în anul 2030

Potrivit informațiilor furnizate de sursa ucraineană „Suspilne”, Mažeiks a declarat că acest obiectiv este realizabil dacă Moldova menține ritmul actual de reformare.

Ambasadorul a subliniat că procesul de aderare la UE necesită aprobarea fiecărui parlament al țărilor membre, iar modul în care acesta va progresa nu poate fi anticipat cu exactitate. Cu toate acestea, el a evidențiat determinarea UE de a avea Moldova alături de Transnistria reintegrată în momentul aderării.

Mažeiks a adăugat că UE consideră guvernul de la Chișinău ca fiind singurul partener de negociere și că susține o Moldovă unită în granițele sale recunoscute internațional. Cu toate acestea, el a menționat că nu doresc implicarea în conflicte politice și că preferă o soluție care să reintegreze Transnistria înaintea aderării la UE.

Sursa menționată a evidențiat că, similar cu situația din Moldova, una dintre principalele provocări ale guvernanților din Ucraina este alinierea la standardele europene în ceea ce privește instituțiile judiciare și combaterea corupției. Bruxelles-ul a subliniat necesitatea unor reforme judiciare și anticorupție, alături de alte măsuri legislative și instituționale pentru a se conforma normelor europene.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top