fbpx
Connect with us

Anca Dragu, Guvernatoarea BNM: Inflația media anuală

anca-dragu,-guvernatoarea-bnm:-inflatia-media-anuala

Republica Moldova

Anca Dragu, Guvernatoarea BNM: Inflația media anuală

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


anca dragu - Moldova Invest

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, anticipează că rata anuală a inflației va continua să scadă ușor în primul trimestru, urmând apoi să crească până la începutul anului viitor.

După aceasta, se prevede că va avea loc o diminuare nesemnificativă până la finalul perioadei de prognoză, cu excepția trimestrului IV al anului 2025, când se estimează că va avea loc o ușoară creștere.  conform informațiilor furnizate de IPN.

„Rata anuală a inflației va oscila în proximitatea țintei de 5%, dacă vorbim de prognoza inflației pe termen mediu, și se va menține în intervalul de variație de ±1,5 puncte procentuale față de ținta de 5% pe parcursul orizontului de prognoză”, a declarat guvernatoarea BNM în cadrul unei conferințe de presă.

Rata anuală a inflației va înregistra valoarea maximă de 6,4% în trimestrul I al anului 2025 și valoarea minimă de 3,5% în trimestrul III 2025. Inflația media anuală va fi de 5% în 2024 și 4,6% în anul 2025.

„Ritmul anual al inflației este determinat de contribuția pozitivă a tuturor componentelor IPC(indicele prețurilor de consum), cu excepția prețurilor reglementate din trimestrul II 2024 și a prețurilor la combustibili pentru trei trimestre consecutive începând cu trimestrul III 2023, unde acestea vor avea un impact negativ”, a precizat Anca Dragu.


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top