fbpx
Connect with us

Asociația Investitorilor Străini în Republica Moldova marchează două decenii de activitate

asociatia-investitorilor-straini-in-republica-moldova-marcheaza-doua-decenii-de-activitate

Republica Moldova

Asociația Investitorilor Străini în Republica Moldova marchează două decenii de activitate

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


375826483 682821670544355 4381354106748080128 n - Moldova Invest

Asociația Investitorilor Străini din Republica Moldova (FIA) marchează împlinirea a 20 de ani de activitate. A fost înființată la data de 22 septembrie 2003 și a devenit prima organizație non-profit și apolitică destinată companiilor cu capital străin care operează în Republica Moldova

Aceasta adună sub umbrela sa 26 de companii din 15 țări – cele mai mari entități cu investiții străine directe din Republica Moldova, contribuind la crearea a peste 22.000 de locuri de muncă.

Investițiile totale în economia țării au depășit 2,3 miliarde de euro, reprezentând peste 18% din PIB-ul Republicii Moldova. Aceste companii reprezintă motorul dezvoltării durabile a Republicii Moldova, generând progres în toate sectoarele cheie: agricultură, industrie, vinificație, telecomunicații și IT, industria petrolieră, medicină și farmaceutică, bănci și asigurări, distribuție, consultanță și audit, și altele.

De la înființarea sa în 2003, Asociația Investitorilor Străini a instituit un dialog constant cu Guvernul și cu alte autorități ale administrației publice, cu scopul de a îmbunătăți mediul de afaceri din țară.

„Am reușit să dezvoltăm un format inedit de interacțiune și comunicare între experți și autorități, fapt ce ne-a permis să câștigăm încrederea acestora într-un interval relativ scurt și să obținem o înțelegere a obiectivelor comune. În același timp, am reușit să extindem formatul de «brainstorming» de experți pentru a identifica soluții eficiente, reprezentând esența asociației noastre, de a crea o p


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top