Connect with us

Atitudine INTRANSIGENTA a Maiei SANDU la adresa RUSIEI: „CRIMEEA este parte a Ucrainei”

Republica Moldova

Atitudine INTRANSIGENTA a Maiei SANDU la adresa RUSIEI: „CRIMEEA este parte a Ucrainei”

Președintele Maia Sandu a reafirmat, în cadrul Summitului de lansare a „Platformei Crimeea”, „sprijinul neclintit” al Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale internațional recunoscute

„Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrantă a dreptului internațional. Moldova a fost și va continua să fie partenerul dumneavoastră de încredere. Susținem Rezoluția 68/262 „Integritatea teritorială a Ucrainei” a Adunării Generale a Națiunilor Unite, precum și rezoluțiile sale ulterioare”, a declarat Maia Sandu în contextul  Summitului de inaugurare a „Platformei Crimeea”, la Kiev.

„Ca țară, am depins întotdeauna de ordinea regională de securitate bazată pe reguli. De ceva timp, această ordine este în pericol. Subminarea regulilor înscrise în Carta ONU, Declarația universală a drepturilor omului, Actul final de la Helsinki, Carta de la Paris pentru o nouă Europă și alte documente fundamentale ale dreptului internațional este o amenințare la adresa securității tuturor. Ordinea internațională bazată pe reguli, nu utilizarea brută a forței, este singura bază pe care poate fi construită o regiune pașnică și prosperă, în interesul tuturor”, a menționat președintele moldovean.

La eveniment a participat și Prim Ministrul român, Florin CITU

“Este o plăcere să fiu la Kiev şi să particip la acest eveniment important atât pentru Ucraina, cât şi pentru comunitatea internaţională. Profit de această ocazie pentru a anunţa că, astăzi, România se alătură Platformei internaţionale a Crimeii.

După cum ştiţi, România a fost şi va continua să fie un susţinător ferm al suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei. În acelaşi timp, România rămâne ferm angajată în implementarea politicii de nerecunoaştere a anexării ilegale a Crimeii de către Federaţia Rusă”, a afirmat Cîţu.

La eveniment și-au anunțat prezența 14 șefi de state și de guverne, dintr-un total de 44 de delegații internaționale, inclusiv oficiali de rang înalt ai UE.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top