fbpx
Connect with us

Bogdan AURESCU: “România asigură Republicii Moldova peste 90% din necesarul de consum de energie electrică”

Republica Moldova

Bogdan AURESCU: “România asigură Republicii Moldova peste 90% din necesarul de consum de energie electrică”


România asigură Republicii Moldova, în acest moment, peste 90% din necesarul de consum de energie electrică, potrivit unei declarații a Ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu

“Situaţia este gravă, pentru că în acest moment Republica Moldova are o situaţie energetică foarte complicată, fiind dependentă sută la sută de resurse externe şi în ceea ce priveşte gazul şi în ceea ce priveşte energia electrică.

Pentru energie electrică deja România în acest moment asigură cred că peste 90% din necesarul de consum al Republicii Moldova. Din acest punct de vedere, aş spune că reacţia României a fost extrem de promptă de la momentul în care, de fapt, după bombardamentele din Ucraina, Ucraina nu a mai putut să exporte energie electrică în Republica Moldova.

News Moldova îți recomandă și ...   Regimul DUTY-FREE de pe teritoriul Republicii Moldova, ELIMINAT

Şi atunci, acel necesar pe care Republica Moldova îl cumpăra din Ucraina a fost şi este asigurat în acest moment de către România. Deocamdată putem să asigurăm acest necesar. Sigur că specialiştii în energie pot să spună mai bine care sunt intervalele de timp pe care se poate conta. În acest moment putem să sprijinim Republica Moldova cu livrări de energie electrică”, a precizat Aurescu.

 

El a afirmat că România a ajutat republica Moldova şi cu furnizarea de păcură şi lemn de foc.

News Moldova îți recomandă și ...   LIVE: Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova dezbate proiectul Planului Național de Dezvoltare pentru anii 2022-2025 și al Planul de activitate a Guvernului pentru anul 2023

“De asemenea, am ajutat Republica Moldova prin furnizarea de păcură, de lemn de foc. Guvernul a aprobat 130.000 de metri cubi de lemn de foc la solicitarea Republicii Moldova. Continuăm cu apelurile la comunitatea internaţională pentru a acorda granturi Republicii Moldova ca să poată să cumpere energie de pe piaţa liberă.”

 


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top