fbpx
Connect with us

Colonelul Adrian Efros, noul ministru de Interne al Republicii Moldova!

Colonelul Adrian Efros, noul ministru de Interne al Republicii Moldova! - News Moldova

Republica Moldova

Colonelul Adrian Efros, noul ministru de Interne al Republicii Moldova!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Un nou ministru de Interne a fost numit în Republica Moldova în urma incidentului armat de la Aeroportul Chișinău. Colonelul Adrian Efros a fost numit în funcție și a depus jurământul alături de alți doi noi miniștri la reședința președintelui Maia Sandu.

„Adrian Efros are o experiență vastă în domeniul securității și menținerii păcii. S-a manifestat ca un bun coordonator al Centrului Unic de Gestionare a Crizei. A participat în misiuni de menținere a păcii și știe foarte bine care este prețul păcii. Avem un război în țara vecină, provocările sunt mari, respectiv va trebuie să consolidăm capacitățile pentru ca cetățenii să se simtă în siguranță”, a declarat Maia Sandu.

„Adrian, eu cred că experiența ta va fi foarte importantă pentru a reduce timpul de intervenție în toate colțurile Republicii Moldova și a crește încrederea cetățenilor. Acești doi indicatori de performanță vor fi monitorizați foarte atent”, este mesajul pe care i l-a adresat și premierul Recea noului ministru al MAI.

Noul ministru de Interne, Adrian Efros, a lucrat anterior în cadrul ministerului și a fost numit în această poziție înlocuindu-l pe Ana Revenco. Demisia acesteia a fost cerută de opoziție în urma incidentului armat care a avut loc la Aeroportul Chișinău.

Incidentul s-a petrecut în data de 30 iunie, când un bărbat tadjik în vârstă de 43 de ani, căruia i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova, a deschis focul asupra ofițerilor de securitate de pe aeroport, ucigând doi dintre ei și rănind un civil. Agresorul a fost, de asemenea, împușcat și a decedat ulterior la spital.

Noul ministru de Interne și ceilalți doi miniștri numiți, Dan Perciun pentru Știință și Educație, respectiv Andrei Spînu pentru Infrastructură și Dezvoltare Regională, au preluat responsabilitățile în cadrul guvernului în scopul asigurării stabilității și securității în Republica Moldova.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top