fbpx
Connect with us

Comisia afaceri externe și apărare din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei, în vizită la Chișinău! Intensificarea cooperării moldo-norvegiene, principalul obiectiv

sedinta rm - News Moldova

Republica Moldova

Comisia afaceri externe și apărare din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei, în vizită la Chișinău! Intensificarea cooperării moldo-norvegiene, principalul obiectiv


Luni, 20 noiembrie, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu o delegație a Comisiei pentru afaceri externe și apărare din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei, condusă de Ine Marie Eriksen Søreide

În cadrul discuțiilor cu parlamentarii norvegieni, oficialii au convenit să intensifice colaborarea la nivel parlamentar, inclusiv prin intermediul grupurilor de prietenie și al comisiilor specializate, conform informațiilor furnizate de Direcția de Comunicare și Relații Publice a Legislativului.

„Fiind în plin proces de armonizare a legislației suntem interesați în a primi expertiză în domenii prioritare precum întărirea capacităților instituționale, reforma justiției, securitate energetică. Publicarea raportului Comisiei Europene, care recomandă statelor membre ale Uniunii Europene inițierea negocierilor cu Republica Moldova, confirmă efortul nostru de a realiza aceste reforme serioase”, a declarat Igor Grosu.

Pe lista temelor abordate s-au regăsit subiecte precum sprijinul acordat de Norvegia în cadrul campaniei naționale pentru protecția mediului și refacerea pădurilor, precum și strategiile de atragere a investițiilor în sectorul energiei regenerabile.

Dialogul dintre oficiali a inclus și discuții privind situația din regiune, sprijinul acordat de Republica Moldova refugiaților ucraineni și eforturile de contracarare a războiului hibrid.

„Instituțiile statului sunt antrenate în a combate acest fenomen venit din partea Kremlinului, iar votul cetățenilor în ultimele trei scrutine arată clar că viitorul Republicii Moldova este european”, a adăugat președintele Parlamentului.

În aceeași zi, parlamentarii norvegieni au avut o întrevedere comună cu președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top