fbpx
Connect with us

Concursul „România mea”: Oportunitate de promovare a României în R. Moldova prin artă vizuală

221489 184238 - News Moldova

Republica Moldova

Concursul „România mea”: Oportunitate de promovare a României în R. Moldova prin artă vizuală


ICR a inițiat un concurs pentru a promova România în Republica Moldova, sub titlul „România mea”

Prin intermediul acestui concurs, se încurajează participarea copiilor și tinerilor din Republica Moldova, cuprinși în categorii de vârstă distincte, pentru a crea opere vizuale care să reprezinte România. Lucrările câștigătoare vor deveni parte a identității vizuale a Ambasadei României în diverse instituții partenere.

Concursul acceptă opere de pictură, grafică, schiță, colaj sau desen realizate în diferite tehnici artistice și dimensiuni. Se subliniază importanța originalității și creativității, iar lucrările trebuie să includă numele autorului, vârsta și data creării. Operele selectate vor fi expuse în cadrul Ambasadei României în Republica Moldova în decembrie 2023.

News Moldova îți recomandă și ...   Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon ȚURCANU, întrevedere cu șefa Procuraturii Anticorupție din Moldova despre sprijinul în lupta împotriva corupției și reformele necesare

Premiile pentru câștigători variază în funcție de categoria de vârstă, fiind acordate în sume de 250 de euro pentru primele trei categorii și 500 de euro pentru cea mai înaltă categorie de vârstă.

Evaluarea lucrărilor se va face de către un juriu compus din experți culturali din România și Republica Moldova, ambasadorul României în Republica Moldova, directorul ICR din Chișinău și un director de artă dintr-o firmă de publicitate. Jurizarea va fi realizată online, fără costuri suplimentare.

News Moldova îți recomandă și ...   A fost lansată o cursă specială de tren cu destinația Chișinău-Ungheni, care va avea loc doar o zi, pentru a marca simbolic Ziua Internațională a Tineretului (ZIT) din 2023

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, în colaborare cu Ambasada României și Facultatea de Arte Plastice și Design de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top