fbpx
Connect with us

Conferința “Dumnezeul Iubirii care ne unește”, susținută de Părintele Constantin Necula și organizată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, a adunat sute de tineri la centrul Mediacor al Universității de Stat din Moldova

330372840 579321034241738 4134510739519026481 n - News Moldova

Republica Moldova

Conferința “Dumnezeul Iubirii care ne unește”, susținută de Părintele Constantin Necula și organizată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, a adunat sute de tineri la centrul Mediacor al Universității de Stat din Moldova


Părintele Constantin NECULA a susținut, ieri, o conferință la centrul Mediacor al Universiții de Stat din Republica Moldova. Conferința, intitulată “Dumnezeul Iubirii care ne unește” și organizată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a adunat sute de tineri

332128860 535871105324460 7467243274740437778 n - News Moldova

În acest context, în prima parte a zilei, Părintele Constantin Necula a răspuns invitației Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, cu care a avut o întrevedere.
Una dintre chestiunile abordate în cadrul discuției, a fost problema limbii române ca limbă de stat. Au fost trasate, de asemenea, linii de colaborare culturală, teologică și educațională între românii din Moldova și cei din România și posibile coordonate de lucru între reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române din ambele țări.
330565610 165589876274344 1074984951778279378 n - News Moldova
“Astăzi, am primit o vizită mai puțin obișnuită, dar foarte plăcută la Parlament. Am avut parte de o discuție de suflet în compania unuia dintre cei mai iubiți preoți, teologi și duhovnici din România, Constantin Necula, profesor al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu, autor al unor volume de predici, studii și articole de omiletică și catehetică, dar și de cărți pentru copii și tineri.
Știu că părintele Constantin Necula este un bun și valoros prieten al tinerilor și studenților noștri cu care se află într-o comunicare permanentă. Astăzi, a revenit la Chișinău cu o conferință oferită studenților de la Universitatea de Stat. Mă bucur să știu că domnia sa este ascultat și iubit de tineri, iar sfaturile sale prețioase și discuțiile consistente sunt la mare căutare.
Am vorbit despre starea generală a lucrurilor în Republica Moldova și am descoperit că părintele este la curent cu principalele provocări cu care ne confruntăm. Cu mare drag am aflat despre susținerea morală și duhovnicească pe care o oferă Episcopiei Basarabiei de Sud și regiunii Cahul, de unde sunt originar”, a precizat Igor Grosu.
Adrian Dupu, secretar de stat în Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, care de altfel a și intermediat dialogul dintre preotul conferențiar Constantin Necula și studenții prezenți, și-a exprimat bucuria de a fi moderat un astfel de eveniment.
adrian dupu constantin necula e1678178344240 - News Moldova
“Conferința “Dumnezeul Iubirii care ne unește”, susținută de Părintele Constantin Necula și organizată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, a adunat sute de tineri la centrul Mediacor al Universității de Stat din Moldova.
Timp de două ore părintele a captivat studenții cu învățăminte, pilde și povestiri în stilul care l-a făcut atât de îndrăgit, aducând atât zâmbete, cât și lacrimi în ochii ascultătorilor.
M-am bucurat să am onoarea să intermediez dialogul dintre Parintele Necula și tinerii din Chișinău și să văd că, în ciuda tuturor greutăților, credința încă ne unește”, a afirmat acesta.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top