Connect with us

Cotidianul britanic “The TIMES”: Rusia planifică atacarea Republicii Moldova

Republica Moldova

Cotidianul britanic “The TIMES”: Rusia planifică atacarea Republicii Moldova

Conform cotidianului The Times, Rusia a decis să atace Republica Moldova pentru a deschide un nou front de luptă contra Ucrainei. Cotidianul britanic citează surse militare ucrainene.

Dacă trupele rusești ar reuși să preia controlul asupra Republicii Moldova, acestea ar putea să atace orașul-port Odesa dinspre vest.

Săptămâna trecută în Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova, au crescut tensiunile după o serie de explozii misterioase atribuite „teroriştilor”. Tot săptămâna trecută oficiali urainieni au declarat că armata ucraineană este gata să intervină pentru a ”rezolva” situația din Transnistria. Insă oficialii din Republica Moldova au fost rezervați și au cerut părților să dea dovadă de responsabilitate.

O sursă militară ucraineană a declarat pentru cotidianul britanic că Rusia a luat deja decizia de a ataca Republica Moldova și dacă armata rusă va obține controlul asupra acesteia întrucât din punct de vedere militar este mai ușor de cucerit, ar crește amenințarea și la adresa Ucrainei.

Conform analiştilor occidentali citați de The Times, obiectivul Kremlinului este de a crea o legătură terestră dinspre Rusia de-a lungul întregii coaste a Ucrainei către Transnistria, tăind accesul Ucrainei la Marea Neagră.

 

Unul din semnalele care sugerează că armata rusă se pregăteste pentru conflict este, conform serviciilor de informații ucrainiere, activitatea intensă pe aerodromul principal din Tiraspol, „capitala” Transnistriei.

Aproximativ 1.500 militari ruşi ar fi staţionaţi în Transnistria, conform unor surse occidentale.

Cu ocazia sărbătoriirii Zilei Victoriei de către ruși, ziua care marchează înfrângerea naziştilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Rusia ar putea crea un „pretext” pentru a interveni în Republica Moldova.

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Republica Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top