Connect with us

CUM ar putea OFERI Laura Codruța Kövesi și Maia Sandu o nouă PERSPECTIVĂ Republicii MOLDOVA?!

Republica Moldova

CUM ar putea OFERI Laura Codruța Kövesi și Maia Sandu o nouă PERSPECTIVĂ Republicii MOLDOVA?!

 KOVESI și SANDU: două povești de succes din două țări vecine!

Laura Codruța Kövesi, născută Lascu, (n. , Sfântu Gheorghe, Covasna, România) este un procuror român care ocupă funcția de procuror-șef la Parchetul European. Anterior a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din 2013 până în 9 iulie 2018. Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuror la Sibiu și procuror general al României. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt.

Maia Sandu (n. , Risipeni, raionul Fălești, RSS Moldovenească, URSS) este economist și politician pro-european din Republica Moldova, care deține funcția de președinte al Republicii Moldova începând cu 24 decembrie 2020, după ce a câștigat alegerile prezidențiale din 2020. A exercitat funcțiile de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada iunie-noiembrie 2019 (Guvernul Maia Sandu) și de ministru al educației în intervalul 2012-2015. A fost membră a parlamentului între 2014-2015 și în 2019. Este prima femeie aleasă președinte a Republicii Moldova.

Numitor comun: valorile europene, profesionalismul, vârsta apropiată, viziunea

Pe cele două doamne, foarte apropiate ca generație, le apropie foarte multe lucruri în comun. Ambele sunt foarte determinate sub aspect profesional, au o puternică apartenență la valorile europene și parcursul european al țărilor lor. Nu în ultimul rând, celor două doamne li s-ar putea intersecta parcursul profesional prin prisma evoluției istorice a construcției Uniunii Europene.

Sub conducerea Laurei Codruța Kövesi, de la 1 iunie 2021,  Parchetul European își va continua anchetele împotriva celor care, folosind mijloace ilegale, au fraudat fondurile europene.

Sub conducerea Președintelui Maia SANDU și a Guvernului de largă majoritate ce urmează să se constituie în urma alegerilor parlamentare din 11 iulie a.c., Republica Moldova beneficiază de promisiunea unui sprijin masiv din partea Uniunii Europene pentru recuperarea decalajelor majore înregistrate de această țară ca urmare a unui parcurs dificil politico-administrativ, înregistrat pe parcursul ultimilor 30 de ani.

CHIȘINĂU l MAJORITATE absolută pentru PAS în urma alegerilor parlamentare din Republica Moldova

Furturi masive au existat în Republica Moldova și probabil că, într-o manieră asemănătoare cu experiența românească din perioada 2007 – 2020, sunt mulți cei care vor fi înclinați să perpetueze fraudarea sau implementarea neglijentă a fondurilor europene și în viitorul exercițiu financiar european.

O întreagă clasă politică a fost decimată în România pe parcursul ultimilor 15 ani!

Singura întrebare care mai așteaptă un răspuns ar mai fi următoarea: Cât va dura lupta anticorupție în Republica Moldova?

În privința bunelor relații viitoare dintre Uniunea Europeană – Republica Moldova, Kovesi – Sandu sau colaborarea România – Republica Moldova în context european după rezultatul alegerilor din 11 iulie 2021 nu mai există nici o emoție.

Cetățenii moldoveni și-au făcut datoria, au dat țării un vot masiv pentru reformarea Moldovei prin mijloace europene.

Întreaga responsabilitate apasă de astăzi pe umerii guvernării de la Chișinău și vectorilor europeni – în special de la Berlin – care au promis măsuri urgente pentru refacerea economiei moldovene, sprijin social, adoptarea unui cadru legislativ european care să conducă la eficientizarea actului administrativ și justiție !!!

O reușită în acest demers comun i-ar putea contura o aură prezidențială și Laurei Codruța KOVESI în perspectiva alegerilor prezidențiale din România anului 2024.

Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top