fbpx
Connect with us

Guvernul Republicii Moldova investește 120 de milioane de euro în reabilitarea agriculturii

big contractul cu bei pentru finantarea proiectului livada moldovei a fost extins 1634822932 - News Moldova

Republica Moldova

Guvernul Republicii Moldova investește 120 de milioane de euro în reabilitarea agriculturii


Prin intermediul proiectului “Livada Moldovei”, guvernul Republicii Moldova a inițiat o extindere a eligibilității pentru proiecte de investiții care pot primi finanțare

Acest proiect este gestionat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și este susținut de Banca Europeană de Investiții. Ca urmare a acestei extinderi, atât cultivatorii de cereale, cât și agenții economici activi în zootehnie vor avea posibilitatea să obțină credite preferențiale. Bugetul disponibil pentru acest scop este de 28 de milioane de euro.

News Moldova îți recomandă și ...   A fost finalizat proiectul “Îmbunătățirea calității și capabilității acțiunilor comune în situații de urgență în zona transfrontalieră” 

Această inițiativă permite sprijinirea nu doar a investițiilor în sectorul horticol, ci și în alte ramuri agricole, cum ar fi zootehnia și cultivarea cerealelor. Astfel, toate activitățile agricole și cele conexe, cu excepția cultivării și procesării tutunului, vor putea beneficia de finanțare.

Pentru a accesa aceste credite investiționale, valoarea minimă a investițiilor trebuie să fie de cel puțin 5000 de euro. Perioada de creditare poate ajunge până la 10 ani, cu o perioadă de grație de până la 4 ani. De asemenea, beneficiarii proiectului vor primi facilități fiscale, precum aplicarea cotei TVA zero și beneficii la import prin scutirea de taxe și proceduri vamale și accize la importul de utilaje sau servicii.

News Moldova îți recomandă și ...   Maia Sandu: "Republica Moldova demonstrează rezistență în fața șantajului Rusiei și își diversifică sursele de gaz natural"

Pentru a facilita aceste credite investiționale, proiectul colaborează cu băncile comerciale. Până în prezent, proiectul “Livada Moldovei” a avut un impact semnificativ în agricultură, cu o valoare totală a investițiilor de aproximativ 185 de milioane de euro. Au fost finanțate 450 de proiecte, iar sumele de credite acordate au însumat aproape 92 de milioane de euro.

În cadrul acestui proiect, guvernul Republicii Moldova investește 120 de milioane de euro în reabilitarea agriculturii, suma fiind asigurată printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiții. Implementarea proiectului este responsabilitatea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

News Moldova îți recomandă și ...   Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, reiterează obiectivul de aderare la UE în timpul vizitei la Bruxelles


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top