Connect with us

Iată ce EVENIMENTE te așteaptă în CHIȘINĂU în perioada următoare!

Republica Moldova

Iată ce EVENIMENTE te așteaptă în CHIȘINĂU în perioada următoare!

Ești curios ce fel de evenimente urmează să fie organizate la Chișinău? Noi ne-am făcut temele și poți vedea mai jos câteva dintre cele mai importante, care nouă ne-au atras atenția. În funcție de preferințe, poți alege să te distrezi fie la un spectacol cu muzică populară, fie poate aștepți cu sufletul la gură marele eveniment cu Smiley, de pe data de 20 noiembrie.

Anul acesta deja s-a dat startul evenimentelor și spectacolelor deoarece au fost organizate destul de multe și încă nu s-au terminat. Anul viitor se anunță chiar și mai ocupat, însă până atunci haideți să vedem ce concerte sau expoziții sunt de văzut în Chișinău. În primul rând, Ziua Vinului este sărbătorită la începutul lui octombrie, ocazie cu care sunt organizate mai multe festivități. Apoi, pe 6 octombrie, la Filarmonica Națională, este deschiderea stagiunii concertistice 2021-2022, cu un concert vocal-simfonic Ludwig van Beethoven.

Circul din Chișinău a pregătit și el un spectacol de zile mari care a început deja să fie prezentat de pe data de 25 septembrie, dar îl mai puteți vedea până pe data de 24 octombrie. În cadrul spectacolului, evoluează artiști din Moldova, Ucraina, Estonia și România și ai posibilitatea de a admira jongleri, dresură de animale exotice, gimnaști în aer, acrobați și multe altele.

Teatrul Republican de Păpuși “Licurici” vă oferă un spectacol special: “Motanul Încălțat”, biletele s-au pus deja în vânzare, iar “Regele Lear” se joacă deja la Teatrul Național “Eugene Ionesco”. Pe 19 octombrie, avem ocazia să vedem un spectacol-invitat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a V-a. Piesa “Martiri” se va juca pe scena teatrului “Alexei Mateevici”. Teatrul “Geneza Art” prezintă o piesă interesantă, intitulată “Love me XXI”. Câteva spectacole realizate în cooperare cu România, mai exact cu un teatru din Bacău, sunt de asemenea organizate.

Pentru iubitorii de muzică populară, Filarmonica Națională pregătește un festival-concurs măreț de acest gen de muzică, intitulat “Orchestra Folclor”. Spectacolul are loc pe data de 7 octombrie, ora 18:00. Pe 9 și 10 octombrie, în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei, va avea loc Ethno Jazz Festival Ediția XX.

Pe 16 și 17 octombrie, la Radisson Blu Leogrand Hotel, va avea loc un festival așteptat cu sufletul la gură de iubitorii dansului: Moldova Dance Festival 2021.

Pe 29 octombrie, la Sala cu Orgă, are loc spectacolul-concert “Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră, ediția 19”.

Cei care lucrează în IT ar trebui să își noteze data de 20 noiembrie în calendar. Atunci va avea loc cea mai grandioasă conferință IT: Moldova Developer Conference 2021. Va avea loc la Tekwill (Str. Studenților 9-11) și va fi o zi plină de workshop-uri care mai de care interesante, prezentări și o cină Wine&Tech la final de program.

După ce Irina Rimes a susținut un concert la Teatrul Verde, pe 24 septembrie, este rândul lui Smiley să vină la Chișinău. Artistul promite un concert de zile mari de care se vor bucura toți fanii lui din Moldova. Marele eveniment va avea loc pe data de 20 noiembrie, la Palatul Național “Nicolae Sulac”.

Dacă un concert cu Smiley sau Irina Rimes, care sunt doi dintre cei mai indragitit artișți români, nu prea ți-a făcut cu ochiul, mai există metode de distracție. Poți alege să mergi la un târg într-un domeniu din aria ta de interes. Există unul în gastronomie, dar și în vinuri. Sau poți pur și simplu să te bucuri de un film preferat sau te poți juca diverse jocuri pe telefon sau tabletă. Ai de unde alege: de la clasicul Solitaire, Candy Crush sau chiar jocuri de cazinou. Dacă îți place pokerul însă, numai bine. Ai putea participa chiar și la Liga Europeană de Poker (“European Poker League”), organizată de PokerStars, pentru că Moldova este una din țările selectate pentru acest eveniment.

În decembrie, vor fi mai multe concerte și spectacole organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dar și a Anului Nou, însă încă rămân să fie confirmate. Dar, după cum poți vedea, sunt destul de multe și ai de unde alege. Tu la ce concert vrei să ajungi neapărat?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top