fbpx
Connect with us

Igor Grosu consideră că drumul Republicii Moldova este alături de România, dar în Uniunea Europeană: „Peste 2 zile vom aniversa obținerea statutului de țară-candidat!”

Igor Grosu consideră că drumul Republicii Moldova este alături de România, dar în Uniunea Europeană: „Peste 2 zile vom aniversa obținerea statutului de țară-candidat!” - News Moldova

Republica Moldova

Igor Grosu consideră că drumul Republicii Moldova este alături de România, dar în Uniunea Europeană: „Peste 2 zile vom aniversa obținerea statutului de țară-candidat!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, și-a exprimat speranța că, odată cu aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, cele două state românești se vor uni într-o structură comună.

Această declarație a fost făcută în timpul unei conferințe de presă la care a participat alături de președintele Senatului României, Nicolae Ionel Ciucă.

„Am trecut în revistă tot ce înseamnă cooperare în domeniul securității, infrastructurii și altele. Sunt sigur că împreună vom realiza lucruri foarte frumoase. Sper să vină momentul când cele două state românești se vor regăsi în Uniunea Europeană. Așa cum spuneam, peste 2 zile vom aniversa obținerea statutului de țară-candidat. Dar cu efort comun și cu susținerea României, care e cel mai tare avocat al nostru, sperăm să obținem și deschidere spre aderarea la UE”, a spus Igor Grosu.

În cadrul întâlnirii, speakerul de la Chișinău a evidențiat că vizita demnitarului român reprezintă un gest și un semnal puternic de sprijin pentru procesul de integrare europeană al Republicii Moldova. Acesta a subliniat că România este cel mai ferm avocat al Republicii Moldova în eforturile sale de aderare la Uniunea Europeană.

„E o dovadă în plus că după prima ședință istorică comună a Parlamentelor a pornit un proces firesc, o colaborare comună la nivelul comisiilor parlamentare, unde sunt discutate proiecte concrete și interesul nostru este să obținem experiență din cea a României. L-am informat pe dl președinte de îndeplinirea celor 9 recomandări pentru a obține deschiderea spre negocieri. Dacă privim și în perspectiva deciziei de deschidere a negocierilor, atunci va fi și mai mult de lucru”, a mai adăugat Igor Grosu.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top