fbpx
Connect with us

În luna octombrie, se va desfășura cea de-a patra Reuniune a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova

dorin recean - News Moldova

Republica Moldova

În luna octombrie, se va desfășura cea de-a patra Reuniune a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova


În luna octombrie, se va desfășura cea de-a patra Reuniune a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova. Potrivit premierului Dorin Recean, peste 30 de țări și organizații internaționale vor participa la evenimentul din data de 17 octombrie, organizat la Chișinău

Subiectele abordate vor include asistența financiară necesară pentru acoperirea cheltuielilor bugetare, cu accent pe finanțarea salariilor, pensiilor și sprijinul pentru familiile cu venituri mici. De asemenea, se va discuta despre două fonduri de dezvoltare pentru Republica Moldova: unul destinat infrastructurii și celălalt focalizat pe tranziția energetică, independența energetică și adaptarea la schimbările de mediu.

News Moldova îți recomandă și ...   Maia Sandu: „Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale UE să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE”

Comentatorul politic Mihai Isac a remarcat că guvernarea de la Chișinău nu profită la maximum de acest eveniment. A subliniat faptul că aceste fonduri, care reprezintă sute de milioane de euro, sunt rareori disponibile chiar și pentru regiuni din cadrul Uniunii Europene, însă în cazul Republicii Moldova ele sunt puse la dispoziție. Isac a evidențiat importanța modului în care autoritățile de la Chișinău gestionează aceste fonduri pentru investiții.

Platforma de Sprijin pentru Moldova a fost inițiată de România, Germania și Franța în 2022, având ca obiectiv mobilizarea, concentrarea și coordonarea sprijinului politic, tehnic și financiar al țărilor dezvoltate și al organizațiilor internaționale pentru Republica Moldova. Anul trecut au avut loc trei Conferințe de sprijin pentru Republica Moldova la Berlin, București și Paris.

News Moldova îți recomandă și ...   Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean: „Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este obiectivul nostru strategic”


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top