fbpx
Connect with us

Inca o declaratie! Presedintele C.E: „UE este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova”

Inca o declaratie! Presedintele C.E: „UE este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova" - News Moldova

Republica Moldova

Inca o declaratie! Presedintele C.E: „UE este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În contextul vizitei oficiale la Bruxelles, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță s-a întânlit și cu președintele Consiliului European, Charles Michel

Charles Michel, a reiterat încă o dată, (dacă ma era nevoie, sic!): „UE este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova și agenda de reforme ambițioase pe care și-o propune. R.Moldova este un partener important și prioritar pentru noi”.

Din perioada precampaniei electorale, echipa politică condusă de Președintele Maia SANDU a primit nenumărate asigurări de sprijin financiar în reformarea statului moldovean și a economiei acestuia.

În pragul iernii, Moldova se confruntă cu mari dificultăți ce depășesc chiar și așteptările de „vremuri bune” promise de actualul legislativ și Președinția Republicii Moldova.

Practic, oficialii de la Chișinău practic nu știu pe la ce uși să mai bată pentru a rezolva măcar o mică parte din presantele probleme socio-economice cu care s econfruntă Republica Moldova în pragul iernii.

Inca o declaratie! Presedintele C.E: „UE este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova" - News Moldova

Totuși, deși sunt într-o situație extrem de dificilă, responsabilii de la Chișinău inversează la nivel public european și chiar transatlantic subiectele care se constituie în priorități imediate pe agenda publică a cetățeanului Republicii Moldova.

Referindu-se la prioritățile Guvernului pe care îl conduce, Natalia Gavriliță a vorbit mai întâi despre reforma justiției și anticorupție, inclusiv investigarea fraudei bancare, gestionarea pandemiei COVID-19 și în subsidiar despre pachetul de suport economic și social necesar pentru relansarea creșterii economice.

Natalia GAVRILITA: „În perioada 27-28 septembrie curent, mă aflu într-o vizită de lucru la Bruxelles. Aceasta este prima mea vizită în străinătate în calitate de prim-ministru, și are loc la invitația Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles. Voi fi însoțită de vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu.

Azi voi avea întrevederi cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles.
Alte două ședințe sunt rezervate pentru discuțiile cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie și Didier Reynders, comisar european pentru justiție.
Pe data de 28 septembrie voi avea întrevederi cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Adina Vălean, comisar european pentru transport și cu Kadri Simson, comisar european pentru energie.
În cadrul aceleaiți vizite voi participa la un eveniment public, alături de Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri privind extinderea din cadrul Comisiei Europene și Nicu Popescu.
În aceeași zi, voi avea o discuție cu diaspora moldovenească în Belgia”.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top