fbpx
Connect with us

Investiție de 3 mil. de lei pentru primul centru de excelență al inovațiilor în agricultură din Republica Moldova

investitie-de-3-mil.-de-lei-pentru-primul-centru-de-excelenta-al-inovatiilor-in-agricultura-din-republica-moldova

Republica Moldova

Investiție de 3 mil. de lei pentru primul centru de excelență al inovațiilor în agricultură din Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


agroteh - Moldova Invest

La Chișinău a fost inaugurat primul centru de excelență în domeniul tehnologiilor și inovațiilor în agricultură, pe piața din Republica Moldova, în valoare de 3 mil. de lei (771.485 RON)

Astăzi a avut loc inaugurarea Agrotek Arena, un centru de excelență ce aduce inovații semnificative în industria agricolă.

Principalul obiectiv al acestei arene constă în promovarea, implementarea și practicarea noilor tehnologii digitale, cu scopul de a îmbunătăți practicile agricole, minimizând impactul asupra mediului și facilitând dezvoltarea unei agriculturi competitivă, durabile și regenerative.

Această facilitate este situată în campusul Universității Tehnice a Moldovei, la Facultatea de Științe Agricole, Silvice și ale Mediului, și se întinde pe o zonă deschisă, pe care au fost implementate cele mai recente tehnologii folosite în agricultură.

Prin intermediul Agrotek Arena, se creează noi perspective de colaborare și dezvoltare, atât pentru studenți și cadrele didactice, cât și pentru agricultori și companiile specializate în tehnologii digitale. Acest centru încurajează schimbul de cunoștințe între mediul academic și sectorul industrial.

„Agrotek Arena este o inițiativă inovatoare care vine să promoveze tehnologiile și inovațiile digitale în agricultură pentru a face o altfel de agricultură, astfel încât să fim competitivi, sustenabili și regenerativi. Aici va fi un centru unde vom avea oportunități de schimb de experiență între agricultori, studenți, profesori și industrie”, a comunicat Andrian Digolean, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

MC024550 - Moldova Invest

Gazda evenimentului, rectorul UTM, Viorel Bostan, a subliniat că Agrotek Arena marchează începutul unei schimbări majore în învățământul superior agricol, transformându-l într-o instituție modernă și de înaltă calitate. Un aspect extrem de prioritar pentru orice instituție de învățământ superior este colaborarea strânsă cu industria, și aici se realizează conexiunea între mediul academic și companiile active în acest domeniu.

Agrotek Arena reprezintă o inovație inițiată de către Universitatea Tehnică a Moldo


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top