Connect with us

Iurie MUNTEAN, Partidul Acțiunii Comune: ”Numărul de MOLDOVENI care își doresc unirea cu ROMÂNIA este un protest la adresa politicienilor moldoveni”

Alegeri parlamentare 2021 în Republica Moldova

Iurie MUNTEAN, Partidul Acțiunii Comune: ”Numărul de MOLDOVENI care își doresc unirea cu ROMÂNIA este un protest la adresa politicienilor moldoveni”

Iurie Muntean: ”Relațiile cu România trebuie să fie cât se poate de bune dat fiind faptul că suntem legați atât istoric, cât și de sânge

Candidatul Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic, Iurie Muntean a declarat în cadrul unui interviu informativ realizat la Chișinău de News Moldova că relațiile cu Republicii Moldova cu România trebuie să fie „cât se poate de bune”, pentru că cele două state au legături “atât istorice, cât și de sânge”.

Politicianul a calificat referirile la ostilitatea formațiuni politice din care face parte drept “zvonuri de mahala”

Republica Moldova nu are dușmani. Am introdus platforma politică a partidului acest punct. Suntem văzuți, atât de Uniunea Europeană cât și de Federația Rusă ca un stat care nu poate supraviețui de sine stătător. Așa zisa ostilitate a Congresului Civic față de statul român este un zvon de mahala. Relațiile cu România trebuie să fie cât se poate de bune dat fiind faptul că suntem legați atât istoric, cât și de sânge”, a spus Muntean.

În același timp, politicianul moldovean a calificat numărul mare de cetățeni moldoveni care aprobă în cercetările sociologice o eventual unire a Republicii Moldova cu România drept un “vot de capitulare”.

”Numărul ridicat de cetățeni moldoveni care răspund pozitiv la întrebarea sociologilor referitoare la o eventuală dispariție, prin unire cu România, a statului moldovean – cifra se ridica la peste 30 la sută din respondenți – reprezintă un vot de capitulare a cetățenilor moldoveni. Este un vot de protest la adresa politicienilor moldoveni – de 30 de ani aceștia au furat acest stat și nu au făcut nimic pentru popor.

Este un vot care spune că politicienii moldoveni, mai vechi sau mai noi, nu au fost în stare să construiască un viitor pentru Moldova. Nu este vorba despre un activism civic pronunțat, potrivit cercetărilor realizate de Congresul Civic, cifra unioniștilor activi, asumați și implicați se ridică la 6-7 procente, este vorba de nucleul dur pe care îl aveau odinioară crești-democrații moldoveni”, a explicat Muntean.

Muntean a calificat apariția Partidului Alianța pentru Unirea Românilor pe scena politică de la Chișinău ca fiind un rezultat al unor manipulări politice de culise ale Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

“La ședința Comisieie Electorale Centrale de înregistrare a AUR în calitate de concurrent electoral, mai mulți membrii ai CEC au declarat public că prezența a doi președinți de partid pe lista electoral a AUR denunță faptul că acest concurent este de fapt un bloc electoral ascuns și și-au manifestat intenția de a vota împotriva înregistrării.

Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, reprezentant al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a fost cel care a făcut presiuni pentru înregistrarea AUR în calitate de partid concurent electoral. A fost o manipulare politică ”, a specificat politicianul moldovean.

Potrivit lui Muntean, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor este o formațiune care slujește interesele politice ale socialiștilor moldoveni, acesta fiind motivul pentru care au fost înregistrați să participle în cursa electorală.

“AUR este sperietoarea de care aveau nevoie socialiștii moldoveni pentru a o arăta propriului electorat pentru ca acesta să se mobilizeze la vot. Acesta este motivul adevărat al înregistrării lor în cursa electoral. Este un bloc electoral camuflat – care a fost ajutat să fie înregistrat ca partid.

Pragul electoral pentru a trece în Parlamentul moldovean este de 5 la sută, în cazul unui bloc electoral limita este de 7 la sută. Socialiștii sunt păpușarii din umbră ai AUR”, a spus politicianul.

Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic este un partid de stânga creat de foști deputați ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova excluși din această formațiune politică de Vladimir Voronin. Scopul politic al acestei formațiuni este oprirea declinului economic și social în care se află Republica Moldova prin implementarea programului „Cinci modernizări pentru Moldova”.        

 

Continue Reading
You may also like...

Jurnalist, Republica Moldova, experienta jurnalistica din 1993

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare 2021 în Republica Moldova

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top