Connect with us

Jurnalistul Victor NICHITUȘ: „Ion Ceban continuă să beneficieze de sprijinul lui Ciolacu!”

Republica Moldova

Jurnalistul Victor NICHITUȘ: „Ion Ceban continuă să beneficieze de sprijinul lui Ciolacu!”

Partidul Democrat din Moldova a emis un comunicat de presă în care se afirmă că social democrații români, conduși de Marcel Ciolacu, tot el și președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, vor susține procesul de reconstrucție al social democraței moldovene

Potrivit comunicatului de presă, Partidul Democrat din Moldova și Partidul Social Democrat din România vor dezvolta „relații de suflet între Chișinău și București, care se bazează pe aceeași istorie, limbă, cultură, tradiții și valori”. “PSD va sprijini procesul de reconstrucție a PDM ca un partener dedicat și care au același obiectiv strategic: integrarea europeană a Republicii Moldova” se afirmă în comunicat.

„În același timp, aflu din surse de încredere, care doresc să își păstreze anonimatul că, vineri noaptea spre sâmbătă dimineața, președintele Camerei Deputaților s-a întâlnit și cu primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. La hotelul Raddison din Chișinău. Probabil, fotografiile vor apare în curând.

Este clar că ședința comună a legislativului moldovean cu numeroșii reprezentanți ai Parlamentului României – că nu au venit la Chișinău toi cei 466 de membrii ai legislativului de la București, 136 senatori și 330 deputați – a fost și un prilej de întâlniri mai puțin oficiale și mai ferite, pe cât se poate, de ochii presei.

În condițiile în care, la întâlnirea oficială cu președintele interimar al social-democraților moldoveni, doamna Babuc, Ciolacu a vorbit despre “procesul de reconstrucție al Partidului Democrat din Moldova și de depășire a perioadelor nefaste din activitatea acestei formațiunii politice” și a subliniat „restabilirea adeziunii la democrația internă autentică, la integritate și meritocrație și la promovarea și mai activă a valorilor social-democrate, a celor naționale și a valorilor europene”, este clar că discuția s-a axat pe schimbarea la față a Partidului Democrat.

Nu l-am întrebat, în discuția avută astăzi cu președintele de onoare al democraților moldoveni, Dumitru Diacov, despre viitorul acestei formațiuni politice. E clar că în acest moment, social democrații au nevoie de o alternativă nouă, de sânge proaspăt. Social democrația moldavă fiind în acest moment o umbră a ceea ce a fost cândva.

În contextul întâlnirii lui Ceban cu șeful social democrației române și a angajamentului lui Ciolacu de reconstrucție a social democrației moldovenești există marea probabilitate ca social democrația moldoveană să reînvie avându-l în calitate de lider pe primarul Chișinăului. Ar fi logic pentru acesta să se reîntoarcă la social-democrație, curent politic care nu-i este străin și pe care acesta îl practică.

Critica la adresa lui Ceban care a apărut într-o zonă a presei românești mai puțin prietenoasă PSD-ului și-a avut startul odată cu intensificarea vizitelor acestuia în România și primirea edilului Chișinăului în mai multe Consilii Județene din România. Vizite care au avut un rezultat concret, multe proiecte din capitala moldoveană fiind făcute cu resurse financiare obținute în urma acestor întâlniri.

Nu uit de afilierile internaționale ale social democrației române amintind că PSD-ul este o formațiune politică care face parte din
Partidul Socialiștilor Europeni (PES) și Internaționala Socialistă. La fel ca Partidul Democrat din Moldova.”, a declarat Victor Nichituș.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Republica Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top