fbpx
Connect with us

Maia Sandu, după ce Partidul „ȘOR” a fost scos în afara legii: „Un partid politic creat din corupție este un pericol pentru sistemul constituțional și securitatea statului!”

Maia Sandu, după ce Partidul „ȘOR” a fost scos în afara legii: „Un partid politic creat din corupție este un pericol pentru sistemul constituțional și securitatea statului!” - News Moldova

Republica Moldova

Maia Sandu, după ce Partidul „ȘOR” a fost scos în afara legii: „Un partid politic creat din corupție este un pericol pentru sistemul constituțional și securitatea statului!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Maia Sandu, Preşedintele Republicii Moldova, a salutat decizia Curţii Constituţionale de la Chişinău de a declara Partidul „ŞOR” în afara legii.

Maia Sandu a declarat că Partidul ‘ȘOR’ este„un partid politic creat din corupţie şi pentru corupţie este un pericol pentru sistemul constituţional şi securitatea statului”.

„Curtea Constituţională a declarat neconstituţional Partidul ‘ŞOR’. Este o decizie aşteptată de societate, anume pentru că moldovenii pun preţ şi vor să trăiască într-un stat democratic, într-un stat de drept, unde organizaţiile criminale nu sunt protejate, ci împiedicate să captureze statul”, a menţionat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Un partid politic creat din corupţie şi pentru corupţie este un pericol pentru sistemul constituţional şi securitatea statului. Urmează ca instituţiile statului să analizeze considerentele deciziei CC şi să întreprindă paşii următori în vederea respectării şi implementării efective a acestei decizii”, a adaugă ea.

Maia Sandu a mai specificat că cetăţenii Republicii Moldova şi-au apărat mereu libertatea şi au cerut lege egală pentru toţi.

„Republica Moldova trebuie să devină un stat care sancţionează şi îi împiedică pe corupţi să utilizeze statul şi banul public în interes personal. Moldovenii îşi doresc un stat care să-i protejeze de hoţi şi să facă dreptate. Doar un stat curăţat de cei care îl fură poate oferi bunăstare cetăţenilor săi„, a conchis ea.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a declarat luni Partidul „ŞOR„ drept „neconstituţional”. Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data pronunţării şi va fi publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top