Connect with us

CHIȘINĂU | Valeriu MUNTEANU (AUR): ”Mecanismul 5+2 de reglementare a Conflictului TRANSNISTRIAN funcţionează doar în defavoarea Republicii Moldova”

Alegeri parlamentare 2021 în Republica Moldova

CHIȘINĂU | Valeriu MUNTEANU (AUR): ”Mecanismul 5+2 de reglementare a Conflictului TRANSNISTRIAN funcţionează doar în defavoarea Republicii Moldova”

Republica Moldova se pregătește de alegeri anticipate pe 11 iulie a.c.

Luni (06.07 – n.r), News Moldova a continuat seria dezbaterilor online dedicate reflectării alegerilor parlamentare din Republica Moldova,  programate pe data de 11 iulie a.c.

În cadrul emisiunii ”Republica Moldova – Alegeri Parlamentare 2021”,  Valeriu Munteanu, candidat al Partidului Alianța pentru Unitatea Românilor, a subliniat că partidul din care face parte a ales să-și concentreze campania și în satul Varnița din sud-estul Republicii, la așa numita frontieră cu regiunea separatistă transnistreană.

Valeriu MUNTEANU: ”Mecanismul 5+2 de reglementare a conflictului transnistrian funcţionează doar în defavoarea Republicii Moldova, iar Transnistria câștigă major”

Potrivit lui Valeriu MUNTEANU, membrii AUR erau conștienți că nu vor fi lăsați în Transnistria, acolo unde aproape 30 de ani niciunui partid moldovenesc nu îi este permis să facă campanie.

 

Reprezentanții AUR au încercat să intre pe la Varnița, în apropierea orașului Tighina (sud) pentru a merge mai apoi la Râbnița (nord), dar acest lucru ar fi putut să-l facă pe teritoriul constituțional al Republicii.

”Vizitele noastre în Transnistria trebuie studiate la universitate, iar noi putem ajuta în acest sens. Cu colegii mei din AUR, am stat prizonieri 20 de ore în Transnistria și pot spune că mecanismele prezentate, concret, 5+2 pentru conflictul creat nu funcționează.
Mecanismul cinci plus doi de reglementare a conflictului transnistrian este doar în defavoarea Republicii Moldova iar Transnistria câștigă major.

Cu Caravana AUR am dorit să ajungem în toate raioanele Republicii Moldova, în acest context, Transnistria nu trebuia ignorată. În respectiva zonă avem trei sute de mii de oameni cu buletin moldovenesc, deci și ei trebuie informați cu privire la această campanie electorală și  la cei care doresc să îi reprezinte în Parlamentul Republicii Moldova.

Când am plecat de la Varnița la Tighina, am fost confundați, având în vedere tricourile, autocarul, și cum erau îmbrăcați cu echipa de fotbal din localitatea respectivă, în acest context am putut să trecem de către cei din Tighina și să ajungem la punctul interzis”, a declarat Valeriu MUNTEANU

Valeriu MUNTEANU: ”Am fost agresaţi la aşa-zisa vamă de la Nistru, de cetăţeni îmbrăcaţi în uniforme militare, unii având însemne ale Federaţiei Ruse

Valeriu MUNTEANU a mai declarat că le-a fost refuzat accesul la apă potabilă şi hrană. Totodată, au fost agresaţi la aşa-zisa vamă de la Nistru, de cetăţeni îmbrăcaţi în uniforme militare, unii având însemne ale Federaţiei Ruse.

Alături de colegii mei, în frunte cu preşedintele AUR Republica Moldova, Vlad Bileţchi, am fost sechestraţi la punctul de control ce separă oraşul Varniţa, din raionul Anenii Noi, de Tighina de separatiştii din regiunea transnistreană. Ne-a fost refuzat accesul la apă potabilă şi hrană. Am fost agresaţi la aşa-zisa vamă de la Nistru, de cetăţeni îmbrăcaţi în uniforme militare, unii având însemne ale Federaţiei Ruse.

Sub ochii guvernelor de la Chișinău s-a produs capturarea orașului sub protecția armatei ruse. Încetul cu încetul, cu pași mici. Acest lucru a fost tolerat și este tolerat de toți politicienii care se vor mari la Chișinău. Formatul 5 plus 2 e o vrăjeală, cu OSCE, Rusia și Tiraspol. Pur și simplu nu poți negocia, pentru că ei joacă în aceeași echipă.

Cerem autorităților de la Chișinău să intervină pentru soluționarea acestui conflict. Orice abuz împotriva cetățenilor trebuie să înceteze”, a mai declarat Valeriu MUNTEANU.

Întreaga emisiune ”Republica Moldova – Alegeri Parlamentare 2021””  poate fi vizionată pe canalul de youtube al News Moldova

 

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare 2021 în Republica Moldova

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top