fbpx
Connect with us

Medic emerit din România, distins cu titlul onorific Doctor Honoris Causa al USMF „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova

usmf prof - News Moldova

Republica Moldova

Medic emerit din România, distins cu titlul onorific Doctor Honoris Causa al USMF „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova


Senatul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova i-a decernat titlul onorific Doctor Honoris Causa profesorului emerit Dan Lucian Dumitrașcu de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, România

La deschiderea evenimentului, rectorul Universității Emil Ceban a dat citire Laudatio, evidențiind că titlul onorific a fost acordat profesorului Dan Lucian Dumitrașcu în recunoașterea contribuției semnificative și constante aduse în dezvoltarea relațiilor de colaborare între USMF „Nicolae Testemițanu” și UMF „Iuliu Hațieganu”.

„Acest parteneriat s-a realizat prin formarea și perfecționarea cadrelor științifico-didactice ale universității noastre și a cadrelor medicale în domeniul gastroenterologiei și hepatologiei pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, contribuția substanțială la prosperarea învățământului superior medical, a științelor medicale și a societății în ansamblu.

Grație eforturilor sale s-a intensificat procesul de implementare a standardelor europene în serviciul de gastroenterologie și hepatologie din țară, ca rezultat, în anul 2022 Societatea de Gastroenterologie și Hepatologie din R. Moldova a devenit membră a Uniunii Europene de Gastroenterologie”, a menționat rectorul Emil Ceban.

emil ceban prof - News Moldova

La rândul său, Dan Lucian Dumitrașcu și-a exprimat entuziasmul său pentru reîntâlnirea cu mulți prieteni și colegi de la USMF „Nicolae Testemițanu”, reiterând angajamentul său de a continua colaborarea în viitor.

Profesorul a oferit câteva date din biografia sa, evidențiind cele mai semnificative realizări în domeniul medical, atât la nivel național, cât și internațional.

Profesorul Dan Lucian Dumitrașcu s-a născut la 5 februarie 1957 în Cluj-Napoca, România. Este membru titular al Academiei de Științe Medicale, președinte al Asociației Europene de Gastroenterologie, Endoscopie și Nutriție din 2020, președinte de onoare al Societății Române de Neurogastroenterologie, șef al Comitetului Societăților Naționale ale Uniunii Europene de Gastroenterologie și coordonator Boala Gaucher în România.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top