fbpx
Connect with us

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, vizită surpriză la Chișinău!

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, vizită surpriză la Chișinău! - News Moldova

Republica Moldova

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, vizită surpriză la Chișinău!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul britanic de Externe, David Cameron, a efectuat o vizită surpriză la Chișinău, unde s-a întâlnit cu Președintele Maia Sandu și cu oficialii moldoveni

Au fost abordate subiecte precum securitatea în zona Mării Negre, colaborarea bilaterală și lupta împotriva corupției.

Sandu a subliniat importanța sprijinului acordat de Marea Britanie Ucrainei, evidențiind relevanța acestuia pentru securitatea Republicii Moldova, stabilitatea și prosperitatea Europei.

„Aseară, l-am întâlnit la Chișinău pe Ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron, care a vizitat de curând Ucraina. În discuții, mi-am exprimat recunoștința pentru sprijinul pe care îl acordă Regatul Unit Republicii Moldova și Ucrainei. Sprijinul oferit țării vecine este crucial și pentru securitatea Moldovei, și pentru stabilitatea și prosperitatea Europei. Am discutat cu șeful diplomației britanice și cooperarea bilaterală și eforturile noastre comune în lupta împotriva corupției”, a transmis Maia Sandu.
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi redacţie
O întrevedere cu David Cameron, recent numit ministru de Externe al Regatului Unit, a avut și Nicu Popescu, Ministru de Externe al Moldovei. Potrivit acestuia, discuțiile s-au concentrat pe consolidarea relațiilor strategice dintre Republica Moldova și Marea Britanie, cu accent pe beneficiile pentru diaspora moldoveană, inclusiv semnarea acordurilor pentru conversia reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming.
„Am avut plăcerea să îl salut la Chișinău pe noul Ministru de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, domnul David Cameron, care se află în tranzit în țara noastră.
Am discutat despre interesul comun pentru consolidarea relațiilor strategice dintre Moldova și Marea Britanie, concentrându-ne asupra beneficiilor pentru diaspora noastră. Am abordat subiecte precum semnarea acordurilor pentru conversia reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming, inițiative ce vor aduce avantaje semnificative pentru comunitatea noastră din Regat.
De asemenea, am subliniat importanța intensificării colaborării în eforturile de combatere a corupției și aducerea în fața justiției a celor responsabili pentru prejudicierea statului și a cetățenilor noștri. Consolidarea relației cu Marea Britanie reprezintă un element esențial în întărirea rezilienței și securității țării noastre”, a precizat Nicu Popescu.
Ministrul britanic de Externe, David Cameron, vizită surpriză la Chișinău! - News MoldovaDavid Cameron, fost premier britanic, a fost numit în funcția de ministru de Externe într-o revenire neașteptată pe scena politică, având în vedere implicarea sa în referendumul Brexitului din 2016, când a demisionat în urma rezultatului votului pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top