fbpx
Connect with us

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, vizită de lucru la Strasbourg

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, vizită de lucru la Strasbourg - News Moldova

Republica Moldova

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, vizită de lucru la Strasbourg

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, și-a început vizita de lucru la Strasbourg cu o întâlnire importantă cu secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić

Discuțiile s-au axat pe evoluțiile politice recente din Republica Moldova, procesul de aderare la Uniunea Europeană și dinamica situației regionale. Ministrul și secretarul general au pus accent pe asistența oferită de Consiliul Europei, subliniind importanța proiectelor implementate în diverse domenii, precum independența și eficiența sistemului judiciar, lupta împotriva corupției și spălării banilor, legislația, practica electorală și protecția refugiaților din Ucraina.

În contextul provocărilor actuale, inclusiv războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, importanța sprijinului acordat de Consiliul Europei în procesul de reforme din Republica Moldova a fost subliniată ca fiind extrem de valoroasă.

Determinarea autorităților de la Chișinău în promovarea reformelor democratice conform standardelor europene a fost salutată de secretarul general al Consiliului Europei, care a asigurat continuarea sprijinului în cadrul viitorului Plan de Acțiune. Acesta va pune accent pe consolidarea justiției, lupta împotriva corupției și alte domenii cheie pentru întărirea instituțiilor statului moldovean.

Popșoi a concluzionat că este determinat să avanseze cu pași fermi pe agenda de reforme a Republicii Moldova și să combată amenințările la adresa statului de drept, beneficiind de sprijinul și colaborarea cu instituțiile europene, în special Consiliul Europei.

Vizita a continuat cu o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Theodoros Rousopoulos.
„Am vorbit despre evoluțiile politice interne din Republica Moldova, dinamica situației regionale, precum și eforturile de consolidare a instituțiilor democratice în țara noastră. Totodată, în perioada actuală de provocări pentru securitatea democratică și stabilitatea politică în Europa, am remarcat importanța dialogului constant între Republica Moldova și Consiliul Europei, inclusiv forul său parlamentar.
Președintele APCE a salutat eforturile constante ale Republicii Moldova în ceea ce privește realizarea recomandărilor Consiliului Europei în vederea consolidării proceselor democratice din țară, spre beneficiul tuturor cetățenilor.
În acest context, am reiterat dezideratul Republicii Moldova de a trece la etapa de post-monitorizare, exprimând angajamentul autorităților de a avansa ferm în procesul de reforme, consolidarea instituțiilor democratice și a statului de drept în Republica Moldova.
Cu prilejul întrevederii am semnat în Cartea de aur a Președintelui APCE”, a precizat oficialul de la Chișinău.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top