fbpx
Connect with us

Moment de importanță istorică! UE a deschis negocierile de aderare a REPUBLICII MOLDOVA și Ucrainei

Moment de importanță istorică! UE a deschis negocierile de aderare a REPUBLICII MOLDOVA și Ucrainei - News Moldova

Republica Moldova

Moment de importanță istorică! UE a deschis negocierile de aderare a REPUBLICII MOLDOVA și Ucrainei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Liderii europeni , reuniți joi la Bruxelles, prin vocea preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, au convenit să inițieze procesul de negocieri pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova, urmând recomandarea făcută în luna noiembrie de către Comisia Europeană

Consiliul European a luat decizia de a iniția procesul de negocieri pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova. De asemenea, a acordat statutul de candidat Georgiei. Uniunea Europeană va demara discuțiile cu Bosnia și Herțegovina atunci când aceasta va atinge nivelul necesar de conformitate cu criteriile de aderare și a invitat Comisia Europeană să prezinte un raport până în martie, în vederea unei astfel de decizii. Aceasta reprezintă un semnal de speranță clar pentru popoarele acestor țări și pentru întregul continent”, a transmis președintele Consiliului European.

Mesajul Maiei Sandu:

Moment de importanță istorică! UE a deschis negocierile de aderare a REPUBLICII MOLDOVA și Ucrainei - News Moldova

Dragi concetățeni moldoveni, felicitări! Decizia de astăzi de a iniția negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană reprezintă victoria noastră comună. Uniunea Europeană a spus «da» țării noastre, a spus «da» viitorului nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră. Cu doi ani în urmă, puțini își puteau închipui că în 2023 Comisia Europeană va propune inițierea negocierilor de aderare cu Republica Moldova. Succesul de astăzi este rezultatul eforturilor întregii societăți – al celor care susțin democrația și prosperitatea, care muncesc cu dăruire și răbdare, care au participat la vot, au protestat pentru libertate și au continuat să creadă într-un viitor mai bun pentru Moldova. Suntem europeni și aceasta este o recunoaștere din partea întregii Uniuni Europene”, a scris președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe platforma Facebook.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top