fbpx
Connect with us

Nicu Popescu condamnă retragerea Rusiei din Acordul privind transportul cerealelor și bombardarea portului Odessa

1a6abbdc 1998 47b9 a685 857302cec801 - News Moldova

Republica Moldova

Nicu Popescu condamnă retragerea Rusiei din Acordul privind transportul cerealelor și bombardarea portului Odessa


Nicu Popescu, vicepremierul și ministru de Externe al Chișinăului, a condamnat cu fermitate decizia Rusiei de a se retrage din Acordul privind transportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră și bombardarea portului Odessa

Într-o postare pe contul său de Twitter, șeful diplomației de la Chișinău a exprimat dezaprobarea Republicii Moldova față de ieșirea unilaterală a Rusiei din Inițiativa cerealelor din Marea Neagră, ignorând astfel eforturile depuse de ONU și Turcia. Prin bombardarea regiunii Odesa și a portului, Rusia pare să folosească tactici de șantaj, privându-i astfel de alimente pe cei care au cea mai mare nevoie de ele.

News Moldova îți recomandă și ...   Dorin Recean, nemulțumit de judecători: „Nu puteți pretinde independență, dacă nu aveți legitimitate!”

În cursul nopții trecute, după anunțul Rusiei că se retrage din acordul privind exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, armata rusă a atacat orașele-port Mikolaiv și Odesa. Cu toate acestea, toate rachetele au fost interceptate și doborâte de sistemul de apărare aeriană ucrainean.

Rusia a refuzat să prelungească înțelegerea, semnată în urmă cu un an cu Ucraina sub egida Națiunilor Unite și Turciei, argumentând că există obstacole în comerțul cu produse agricole rusești.

News Moldova îți recomandă și ...   În luna octombrie, se va desfășura cea de-a patra Reuniune a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova

Acordul referitor la exportul de cereale ucrainene a permis, în ciuda războiului, exportul a peste trei milioane de tone de cereale și produse agricole ucrainene. Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de grâne din lume și principalul furnizor pentru Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM).


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top