fbpx
Connect with us

Nicu Popescu, după reuniunea ambasadorilor: “Prioritățile Republicii Moldova sunt parcursul european al Republicii Moldova și creșterea economică”

367678921 617186450403241 7053235927704843794 n - News Moldova

Republica Moldova

Nicu Popescu, după reuniunea ambasadorilor: “Prioritățile Republicii Moldova sunt parcursul european al Republicii Moldova și creșterea economică”


După reuniunea ambasadorilor, Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a subliniat că obiectivele-cheie în continuare sunt legate de aducerea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

În contextul acestor obiective, eforturile diplomatice se concentrează pe mai multe direcții principale.

Ministrul a afirmat că prioritățile includ aducerea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, contribuția serviciului diplomatic pentru a sprijini creșterea economică a țării prin atragerea investițiilor, mobilizarea asistenței și promovarea exporturilor. Acestea sunt considerate ca fiind principalele obiective ale Ministerului de Externe până la finalul anului curent.

News Moldova îți recomandă și ...   33 de producători autohtoni de vin la prima ediție a Festivalului Vinului de Autor

367697386 617186467069906 1010797276434281659 n - News Moldova

Nicu Popescu a menționat că Republica Moldova a îndeplinit deja trei din cele nouă condiționalități stabilite de Comisia Europeană în procesul de aderare, iar eforturile sunt concentrate pe îndeplinirea celorlalte condiții.

La reuniunea ambasadorilor moldoveni, care a avut loc recent, s-a discutat despre importanța pe care serviciul diplomatic o are în susținerea creșterii economice a Republicii Moldova prin atragerea investițiilor, mobilizarea asistenței și promovarea exporturilor. De asemenea, un alt subiect de discuție a fost diaspora, cu accent pe consolidarea prezenței consulare a Republicii Moldova, îmbunătățirea serviciilor consulare și digitalizarea acestora.

Nicu Popescu a evidențiat că Republica Moldova a făcut progrese semnificative în calitatea de stat candidat pentru aderarea la UE. Acesta a menționat realizări precum lansarea misiunii europene de parteneriat cu țara, instituirea unui sistem de sancțiuni internaționale împotriva oligarhilor și corupților care afectează stabilitatea Republicii Moldova, precum și eliminarea cotelor pentru exporturile agricole pe piața UE. De asemenea, au fost obținute finanțări importante, iar organizarea Summitului Comunității Politice Europene a reprezentat un moment crucial în istoria țării.

News Moldova îți recomandă și ...   300 de noi afaceri din Republica Moldova vor fi susținute de Uniunea Europeană - MOLDOVA INVEST

368009648 617186570403229 4807797544089100444 n - News Moldova

Nicu Popescu a subliniat că obiectivele-cheie pentru viitor rămân aducerea Republicii Moldova în UE, contribuția sistemului diplomatic la dezvoltarea economică a țării prin atragerea investițiilor, mobilizarea asistenței și promovarea exporturilor, atât în UE, cât și pe piețe noi. În ceea ce privește postul de negociator-șef pentru procesul de aderare la UE, acesta va fi desemnat atunci când negocierile vor începe.

Până atunci, eforturile sunt concentrate pe obținerea recomandării pentru începerea negocierilor de aderare. Scopul principal al Guvernului este să asigure că toate necesitățile societății moldovenești sunt proiectate spre exterior, astfel încât sprijinul extern să fie mobilizat în continuare pentru menținerea țării într-o poziție de democrație, pace și în cadrul european.

News Moldova îți recomandă și ...   A fost demarată licitația pentru construcția Podului de la Ungheni


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top