fbpx
Connect with us

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova: “Nu este vorba doar de ajutor financiar, ci și mecanisme concrete de sprijin a țării noastre”

Republica Moldova

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova: “Nu este vorba doar de ajutor financiar, ci și mecanisme concrete de sprijin a țării noastre”

În cadrul ediției a treia a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, a venit cu solicitări concrete privind sprijinul acrodat statului moldovean

“La conferința donatorilor am venit cu solicitări concrete, nu este vorba doar de ajutor financiar ci și mecanisme concrete de sprijin a țării noastre, inclusiv cu echipamente, generatoare pentru spitale, pentru instituții publice, proiecte de izolare a imobilelor, echipamente pentru forțele noastre de poliție, pentru poliția de frontieră.

În același timp discutăm într-adevăr cu partenerii noștri și angajamente concrete de a obține acces la anumite resurse de gaz sau electricitate și aceste subiecte tot sunt foarte importante, prin această prismă nu aș vrea să reduc totul la o anumită cifră sau sumă de bani pentru că tipul de asistență pe care o primim și pe care ne-o dorim și pe care partenerii noștri ni le oferă vine pe un spectru mult mai larg”, a declarant acesta.

News Moldova îți recomandă și ...   Partidul Social Democrat European din Republica Moldova este succesorul PDM. Formaţiunea are o conducere şi simbol nou, un Statut şi un Program modificat

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform) este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, care urmărește generarea de asistență imediată politică, financiară și materială, precum și de expertiză aprofundată pentru procesul de reformă democratică, din partea instituțiilor și statelor membre ale Uniunii Europene, a țărilor G7, a instituțiilor financiare internaționale și organizațiilor internaționale, precum și a altor parteneri de dezvoltare. Scopul organizării Conferințelor este de a mobiliza, concentra și coordona sprijinul politic, tehnic și financiar al țărilor dezvoltate pentru Republica Moldova.

News Moldova îți recomandă și ...   GAZPROM nu a răspuns dacă va livra Moldovei gaze în noiembrie. Vicepremierul Andrei SPÎNU: „Nu excludem că vom deconecta oraşe sau sate în totalitate”

Prima ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc în Berlin, Germania, pe 5 aprilie. Cea de-a doua ediție a avut loc la București, România, pe 15 iulie. Următoarea ediție este preconizată să se desfășoare până la sfârșitul acestui an, în Franța.

În pregătirea Conferințelor ministeriale au loc ședințele grupurilor de lucru tematice constituite pe 6 piloni, după cum urmează:

  • efort umanitar – gestionarea fluxului de refugiați și relocarea acestora în statele europene;
  • energie – sprijinirea securității energetice a Republicii Moldova;
  • lupta împotriva corupției – susținerea guvernului în implementarea agendei ambițioase de reforme, inclusiv în domeniile justiției, combaterii corupției și promovării dezvoltării economice;
  • managementul frontierelor – afaceri interne și gestionarea eficientă a frontierelor;
  • asistența financiară – creșterea rezilienței socio-economice;
  • reforma administrației și managementul finanțelor publice.
News Moldova îți recomandă și ...   În plină CRIZĂ ENERGETICĂ, Republica Moldova cumpără electricitate din ROMANIA


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top