fbpx
Connect with us

Orașele-poli de creștere din nordul Republicii Moldova studiază, cu sprijinul POLONIEI, experiența municipiului ORHEI în domeniul DEZVOLTĂRII URBANE

Republica Moldova

Orașele-poli de creștere din nordul Republicii Moldova studiază, cu sprijinul POLONIEI, experiența municipiului ORHEI în domeniul DEZVOLTĂRII URBANE

Specialiști ADR Nord și reprezentanți ai Unităților de implementare a proiectelor (UIP) din orașele-poli de creștere din nordul țării – municipiile Soroca și Edineț – au participat, în perioada 10-11 noiembrie 2022, la o vizită de studiu cu elemente de team building în municipiul Orhei

Vizita de studiu a reunit mai mulți reprezentanți ai orașelor-poli de creștere din țară, precum și reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Cei aproximativ 30 de participanți la eveniment au studiat experiența municipiului Orhei privind crearea și activitatea Instituției Publice (IP) „Centrul de Dezvoltare Locală și Regională”.

News Moldova îți recomandă și ...   Informări cu privire la situația energetică din Republica Moldova

Reprezentanții municipalității Orhei le-au vorbit participanților la vizita de studiu despre practicile municipiului Orhei în domeniul dezvoltării urbane și au prezentat experiența IP „Centrul de Dezvoltare Locală și Regională”.

Funcționarii Primăriei le-au vorbit reprezentanților orașelor-poli de creștere despre necesitatea creării unei instituții publice de dezvoltare urbană, despre procesul de instituționalizare, modul de activitate și relația cu autoritățile publice locale al unei astfel de instituții.

Agenda evenimentului a mai inclus vizite la destinații precum satul Butuceni, Instituția Publică de Educație Timpurie nr. 6 „Steluța” din Orhei, Proiectul „Construcția locuințelor sociale”, Filiala Sumitomo Electric Bordnetze, Zona Economică Liberă și Întreprinderea Municipală „Orhei Transport”.

News Moldova îți recomandă și ...   Distribuitorul de gaze Moldovagaz din Republica Moldova vrea să majoreze preţurile gazelor pentru populaţie şi industrie cu 31,5%

În prezent, cu suportul Poloniei, în nordul țării se desfășoară activitățile de elaborare a Programelor de revitalizare urbană (PRU) pentru orașele Otaci, Dondușeni și Râșcani și activități de actualizare a PRU pentru orașele Ocnița și Sângerei.

De asemenea, în orașele-poli de creștere Edineț și Soroca sunt instituționalizate și consolidate Unități de implementare a proiectelor (UIP), iar pentru Bălți este elaborat un program de accelerare a dezvoltării municipiului în calitate de pol de dezvoltare (2023-2028).

News Moldova îți recomandă și ...   Uniunea Europeană va sprijini Republica Moldova în cazul în care Gazprom va opri livrarea gazelor

Suportul polonez este acordat în cadrul proiectului „Dezvoltare urbană sustenabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord”, implementat de ADR Nord și finanțat de Polish Aid prin intermediul Solidarity Fund PL in Moldova.

Vizita de studiu la Orhei pentru reprezentanții orașelor-poli de creștere din Republica Moldova a fost organizată în contextul procesului de implementare a Programului Național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere  2021-2027, cu susținerea Proiectului „Suport pentru orașele-poli de creștere”, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, cu suportul financiar al Polish Aid.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top