fbpx
Connect with us

Parlamentul României va adopta o rezoluție de sprijin pentru perspectivele europene ale Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei și Balcanilor de Vest

cms image 000101381 - News Moldova

Republica Moldova

Parlamentul României va adopta o rezoluție de sprijin pentru perspectivele europene ale Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei și Balcanilor de Vest


Marți, 28 noiembrie, începând cu ora 12.00, Parlamentul Republicii Moldova va adopta proiectul de rezoluție a Parlamentului României privind perspectiva europeană a Republicii Moldova, Ucraina, Georgiei și Balcanilor de Vest

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au transmis, luni, spre aprobarea Parlamentului proiectul de rezoluție a Parlamentului României privind perspectiva europeană a Republicii Moldova, Ucraina, Georgiei și Balcanilor de Vest. Documentul va fi adoptat de către plenul reunit de marți, de la ora 12.00.

Proiectul de rezoluție este propus de către senatorul PSD Titus Corlățean.

În document sunt expuse detaliat angajamentele României de susținere a Republicii Moldova, manifestate atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale.

La data de 8 noiembrie, Comisia Europeană a sugerat Consiliului European să deschidă negocierile de aderare la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova și Ucraina.

Această decizie a fost bazată pe rezultatele obținute de cele două țări, în condiția în care Chișinăul și Kievul trebuie să implementeze anumite reforme esențiale, a anunțat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană a emis, de asemenea, o recomandare pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană și pentru Bosnia-Herțegovina. În ceea ce privește Georgia, Comisia consideră că aceasta ar putea obține statutul de țară candidată la aderare.

Aceste recomandări reflectă evaluarea Comisiei Europene privind progresele înregistrate de țările respective și deschiderea către discuții formale cu privire la aderarea la Uniunea Europeană.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top