fbpx
Connect with us

Patriarhia Română va construi două catedrale în orașele Chișinău și Bălți din Republica Moldova

Ansamblul Catedralei „Nasterea Domnului 8 - News Moldova

Republica Moldova

Patriarhia Română va construi două catedrale în orașele Chișinău și Bălți din Republica Moldova


Patriarhia Română va construi două catedrale în orașele Chișinău și Bălți din Republica Moldova, potrivit declarațiilor lui Ioan Marian, protopop al Orheiului în cadrul Mitropoliei Basarabiei

El a explicat că sprijinul de două milioane de euro oferit de Guvernul de la București Mitropoliei Basarabiei a Patriarhiei Române va fi distribuit parohiilor sărace pentru construcția de noi lăcașuri de cult.

Mitropolia Basarabiei nu dispune de o catedrală. Mai mulți secretari de stat din România au vizitat și au constatat că slujbele se desfășoară într-un paraclis modest.

Acești bani vor fi împărțiți parohiilor sărace și pentru construcția de noi lăcașuri de cult. Mitropolia Basarabiei nu are o catedrală. De 30 de ani slujim într-un paraclis. Mulți secretari de stat din România au venit și au văzut că slujim într-un paraclis modest. Ei s-au gândit să ne sprijine în lucrarea noastră”, a anunțat părintele Ioan Marian.

Reprezentantul Mitropoliei Basarabiei a subliniat că, în contextul acestei finanțări, se preconizează edificarea unei catedrale în municipiul Chișinău și a unei alte catedrale în orașul Bălți.

Întrebat cu privire la locația precisă în Chișinău unde va fi construită catedrala, preotul a menționat că se desfășoară discuții în acest sens.

Acum se discută mai multe lucruri. Destinația va fi destul de bună, în centrul Chișinăului. Prea multe date nu vă pot oferi în prezent”, a conchis protopopul de Orhei.

Menționăm că Guvernul de la București va acorda un ajutor anual de 2 milioane de euro pentru Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române. O lege în acest sens va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top