fbpx
Connect with us

POLITISTI ai Republicii MOLDOVA instruiți la IASI! DOTARI specifice activității POLITIENESTI oferite de ROMANIA

POLITISTI ai Republicii MOLDOVA instruiți la IASI! DOTARI specifice activității POLITIENESTI oferite de ROMANIA - News Moldova

Republica Moldova

POLITISTI ai Republicii MOLDOVA instruiți la IASI! DOTARI specifice activității POLITIENESTI oferite de ROMANIA

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Inspectoratul de Poliție din oraș a primit mașini speciale de intervenție și tehnică de calcul din partea României.

Pentru a crește eficiența unităților de poliție, polițiștii moldoveni au fost și instruiți la Iași.

Angajații Inspectoratului de Poliție din Ialoveni au primit din partea României trei autospeciale dotate corespunzător, 25 de sisteme informatice și imprimante. Modernizarea inspectoratului a avut loc în cadrul proiectului „Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași”.

Instruirile pe care le-am avut au fost benefice. Am făcut cunoștință cu metodele de operare ale colegilor polițiști din România pe diverse cazuri. Ne-am axat pe cazurile care au luat o amploare mai mare: dispariția minorilor de la domiciliu, contrabandă, cazuri de trafic ilicit de droguri și armament. Procedurile au fost bune, lecțiile au fost binevenite, am făcut schimb de contacte, în vederea unei colaborări mai bune în viitor”, a spus șeful secției Urmărire Penală din Ialoveni, Vadim Anghel.

La eveniment a participat și ministrul de Interne de la Chișinău, Ana Revenco, care își pune baza în aceste echipamente, atât de necesare.

POLITISTI ai Republicii MOLDOVA instruiți la IASI! DOTARI specifice activității POLITIENESTI oferite de ROMANIA - News Moldova„În sfârșit veți putea beneficia de echipamentul mult așteptat, pentru a putea reacționa mult mai rapid la nevoile localnicilor, pentru a putea fi mult mai eficienți în intervențiile pe care le desfășurați. Este un proiect exemplar, este unul foarte promițător, unul de bun augur, în special pentru cei din Ialoveni. M-a bucurat să văd că circa 80% dintre angajații poliției au beneficiat de acele instruiri oferite de către colegii de peste Prut”,  a subliniat ministrul de Interne, Ana Revenco.

 

Acest proiect nu ar fi fost posibil fără sprijinul României și al Uniunii Europene. Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a apreciat că prin acest proiect s-au consolidat podurile de legătură dintre România și Republica Moldova.

„Cred că mai important pentru dvs. a fost faptul că ați avut ocazia să mergeți în România, să intrați în contact cu colegii dvs., să schimbați impresii, idei, să vă informați unii pe alții în legătură cu practicile pe care le uzitați în munca de zi cu zi și să contribuiți efectiv la consolidarea podurilor de legătură dintre România și Republica Moldova. Sigur, am avut tot soiul de poduri și vom avea tot soiul de poduri între noi: de la podurile fizice care existau în perioada interbelică, în număr de 25 peste Prut, la podul de flori de acum 30 de ani și la podurile actuale și cele viitoare pe care urmează să le construim între România și Republica Moldova. Și toate acestea cu un singur obiectiv: să sporim încrederea. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără contribuția și sprijinul UE.”, a declarat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. 

Proiectul „Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași” are un buget total de aproape 210 mii de euro, dintre care aproape 190 de mii sunt bani oferiți de Uniunea Europeană.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top