Connect with us

Premierul R.M., Natalia GAVRILITA: „U.E. a debursat Republicii Moldova 36,4 milioane euro”

Republica Moldova

Premierul R.M., Natalia GAVRILITA: „U.E. a debursat Republicii Moldova 36,4 milioane euro”

Uniunea Europeană a debursat, ieri, Republicii Moldova cele 36,4 milioane euro promise drept suport direct bugetului de stat

Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii oficiale pe care am avut-o cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, transmite Natalia GAVRILITA, Premierul Republicii Moldova.
Am discutat prioritățile Guvernului de la Chișinău și promovarea agendei europene a Republicii Moldova. Am vorbit despre reformele în domeniul justiției, redresarea economică și îmbunătățirea climatului de afaceri, gestionarea crizei pandemice și imunizarea populației, dar și despre consolidarea instituțiilor de stat.

Natalia GAVRILITA: Suntem deschiși să aducem relația RM-UE la un nivel mai înalt

Așteptăm cu nerăbdare reuniunea Consiliului de Asociere, unde va fi adoptată o nouă Agendă de Asociere cu UE. Ne dorim să includem în dialogul politic problemele securității, justiția și domeniul energetic. Contăm pe identificarea proiectelor concrete de suport de către Direcţia Generală pentru Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere a Comisiei Europene (DG NEAR), a mai completat Gavrilita.
La rândul său, comisarul Varhelyi a menționat despre intenția de a lansa un proiecct pilot de modernizare a economiei în localitățile rurale din toată țara, prin dezvoltarea industriei alimentare și celei agricole, crearea locurilor de munca, asigurându-ne, astfel, că există locuri de muncă bine plătite, satele se dezvolta, iar cetățenii nu mai părăsesc țara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top