fbpx
Connect with us

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean: „Amenințarea la adresa securității noastre este Kremlinul, Federația Rusă și modul în care aceasta se raportează la vecinii noștri și la noi”

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean: „Amenințarea la adresa securității noastre este Kremlinul, Federația Rusă și modul în care aceasta se raportează la vecinii noștri și la noi" - News Moldova

Republica Moldova

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean: „Amenințarea la adresa securității noastre este Kremlinul, Federația Rusă și modul în care aceasta se raportează la vecinii noștri și la noi”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Premierul Dorin Recean a subliniat că Republica Moldova are nevoie de un sistem de apărare antiaeriană modernizat pentru a face față amenințărilor din partea Rusiei

Declarațiile au avut loc la trei zile după ce Parlamentul de la Chișinău a aprobat o nouă strategie de securitate care identifică Moscova ca fiind cea mai semnificativă amenințare la adresa securității Republicii Moldova și a guvernului său pro-european.

Dorin Recean a anunțat că Republica Moldova are intenția de a achiziționa, cu sprijinul aliaților din UE și NATO, un sistem modern de apărare aeriană pentru a asigura securitatea aeroporturilor și a principalelor infrastructuri.

Premierul a reiterat concluziile cheie ale noii strategii de securitate, evidențiind Rusia drept cea mai semnificativă amenințare cu care se confruntă Republica Moldova.

„Amenințarea la adresa securității noastre este Kremlinul, Federația Rusă și modul în care aceasta se raportează la vecinii noștri și la noi„, a declarat el.

Premierul moldovean a evidențiat faptul că Rusia a suspendat importurile de produse agricole cheie din Republica Moldova în acestă lună și a menționat semnarea unui decret de către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, luni, care simplifică procedurile pentru obținerea cetățeniei ruse de către moldoveni. El a interpretat aceste acțiuni drept „o încercare de a recruta carne de tun pentru războiul său din Ucraina„.

R. Moldova dispune în prezent doar de un sistem rudimentar de apărare aeriană, moștenit din perioada în care era o republică sovietică.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top