Connect with us

Primarul Municipiului CHIȘINĂU, Ion CEBAN: „Putem lăsa tariful de 2 lei la o călătorie cu troleibuzul și 3 lei cu autobuzul, în contextul în care Guvernul va rambursa Primăriei Chișinău 350 milioane de lei”

Republica Moldova

Primarul Municipiului CHIȘINĂU, Ion CEBAN: „Putem lăsa tariful de 2 lei la o călătorie cu troleibuzul și 3 lei cu autobuzul, în contextul în care Guvernul va rambursa Primăriei Chișinău 350 milioane de lei”

Primarul Municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat faptul că se poate lăsa tariful de 2 lei la o călătorie cu troleibuzul și 3 lei cu autobuzul, în contextul în care Guvernul va rambursa Primăriei Chișinău 350 milioane de lei, suma cu care trebuie să subvenționăm RTEC și PUA suplimentar la 700 de milioane cu cât deja subvenționăm anual

„Deoarece în spațiul public, majoritatea parlamentarilor și reprezentanților Guvernului critică și își exprimă opinia negativă pe marginea ajustării tarifelor de călătorie în transportul public după ce a fost scumpit gazul, energia electrică, benzina, motorina și restul produselor în lanț, Primăria Chișinău a transmis un demers către Guvern și Parlament prin care informăm că putem susține serviciile de transport public chiar și în aceste situații dificile. 

Însă, pentru aceasta sunt necesare alte 350 mln. lei.

În contextul celor menționate, solicităm acordarea a 350 mln. lei anual, cu indexarea la rata inflației, pentru a menține serviciile de transport public municipal la tarifele stabilite în acest moment.

Până la ziua de astăzi, spre mare regret, bugetul municipalității a pierdut peste 467 mln. lei în urma crizei pandemice COVID-19, scumpirii facturilor pentru resursele energetice, produselor, serviciilor conexe, inclusiv a crizei refugiaților, bani care încă nu au fost rambursați.

Unde sunt banii din creditele și granturile în valoare de aproximativ 2 miliarde de euro oferite Republicii Moldova în perioada guvernării actuale?
Unde este transparența în cheltuirea acestor bani oferiți de către partenerii europeni?
Auzim la televizor 588 de milioane de la FMI, anul trecut credit, 600 de milioane de la UE, credit anunțat în Germania – 690 de milioane, iar 100 de milioane au fost oferite din partea României.
20 de milioane din partea Poloniei și multe altele, dacă să le adunăm, ies aproximativ 2 miliarde de euro, credit.
Vrem să vedem și noi pe ce se cheltuie acești bani, deoarece nu există nimic transparent în această privință.
Eu cred că este normal ca toată lumea să știe. Până azi nu a ajuns niciun bănuț Primăriilor din țară pentru a gestiona criza refugiaților sau a scumpirilor în lanț.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Republica Moldova

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top