Connect with us

Răspunsul lui Igor DODON la restricțiile impuse de Maia SANDU pentru 9 MAI: o paradă mai FASTUOASĂ decât în anii precedenți !!

Republica Moldova

Răspunsul lui Igor DODON la restricțiile impuse de Maia SANDU pentru 9 MAI: o paradă mai FASTUOASĂ decât în anii precedenți !!

Presedintele Asociației Obștești „UNIUNEA DE AFACERI MOLDO-RUSĂ”, Igor Dodon, transmite un mesaj de Ziua Victoriei

„Astăzi sărbătorim Ziua Victoriei – zi care ne amintește despre fapta eroică a bunicilor și străbunicilor noștri care și-au jertfit viața pentru cerul senin de care ne bucurăm astăzi.  

Dragi veterani,

Ați trecut prin cele mai îngrozitoare încercări, greutăți și pierderi. Dar ați rezistat. Exemplul Dumneavoastră de slujire Patriei în timp de război și în viața civilă merită toată gratitudinea și onorurile.

Ne închinăm în fața Dumneavoastră și a tovarășilor de arme pentru sacrificiul, stoicismul și curajul de care ați dat dovadă.

 

 

Stimați cetățeni,

Să nu permitem nimănui să rescrie istoria și să denatureze adevărul istoric! Suntem urmașii învingătorilor și trebuie să ne mândrim cu acest lucru!

Vă invit să veniți astăzi, la ora 9.30, în Piața Marii Adunări Naționale ca să participăm cu toții la Marșul Victoriei!

Slăvită fie în veci fapta nemuritoare a eroilor neamului!”, a transmis Igor Dodon. 

Reamintim faptul că Maia SANDU a spus un „NIET” răspicat PARADEI de 9 MAI organizată

tradițional de PSRM

 

Maia Sandu a anunțat că pe 9 Mai NU vor fi organizate parade: „Cei care își propun să destabilizeze situația vor fi sancționați”.

Președintele republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că în ziua de 9 mai nu va fi permisă organizarea tradiționalei parade cu prilejul Zilei Victoriei asupra nazismului din cel de-al doilea Război Mondual. Totuși, Sandu i-a informat pe cetățenii moldoveni că evenimentele pașnice de comemorare a celor care și-au pierdut viața în cea de-a doua conflagrație mondială, vor fi permise.

Blocul Socialiștilor și Comuniștilor (BCS) din Republica Moldova a anunțat deja organizarea Paradei tradiționale cu prilejul Zilei de 9 MAI

Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, Secretar Executiv al PSRM împreună cu Constantin Starîș, deputat în Parlament, Secretar Executiv al PCRM au declarat în cadrul într-o conferință de presă din 26 aprilie, că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor susține inițiativa Comitetului Național Coordonator “Victoria” de a organiza pe 9 mai marșul “Regimentul nemuritor”.

Batrîncea a menționat că, în anii precedenți, nu a fost înregistrat niciun incident legat de sărbătorirea Zilei Victoriei și desfășurarea Marșului. Vicepreședintele Parlamentului a dat asigurări că în acest an evenimentul va avea loc în strictă conformitate cu legea și în strânsă coordonare cu organele de drept.

CITEȘTE ȘI:   Maia SANDU: „Statul și Biserica trebuie să acționeze solidar, atunci când este vorba de sănătatea și siguranța oamenilor”

La rândul său, Constantin Starîș a subliniat că “Regimentul nemuritor” nu este un marș militar, ci, dimpotrivă, are un caracter pașnic și este un eveniment foarte important pentru fiecare participant. Potrivit deputatului, noi trebuie să păstrăm memoria despre faptul că pe 9 mai sărbătorim victoria asupra celui mai mare Rău din istoria omenirii.

De asemenea deputatul a declarat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va acorda susținere organizațională și juridică în procesul de pregătire a marșului “Regimentul nemuritor”.

Se intensifică discuțiile pe tema unui conflict militar generalizat! Situația din TRANSNISTRIA devine „îngrijorătoare”

Igor Dodon și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au anunțat că, în ziua de 9 Mai, vor purta „la piept panglica «Sfântul Gheorghe»”

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat în luna aprilie a anului curent, o lege care prevede interzicerea simbolurilor rusești „V”, „Z” și a panglicii „Sfântul Gheorghe” pe teritoriul Republicii Moldova.
Începând cu 20 aprilie, persoanele care vor confecționa, vinde sau deține aceste simboluri se vor alege cu amenzi de mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității. În cazul persoanelor fizice care vor confecționa, vor vinde, sau vor deține sau răspândi public aceste simboluri, amenda este între 4 500 și 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. În cazul persoanelor juridice sau cu funcții publice amenzile se ridică până la 18 000 de lei.

Legea care prevede interzicerea folosirii simbolurilor rusești „V”, „Z” și a panglicii „Sfântul Gheorghe” a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

CITEȘTE ȘI:   Cotidianul britanic „The TIMES”: Rusia planifică atacarea Republicii Moldova

Reuniune de URGENȚĂ a Consiliului Suprem de Securitate la CHIȘINĂU pe tema exploziilor din TRANSNISTRIA

Panglica Sfântului Gheorghe un element simbolistic cu mare însemnătate în Rusia

Această panglică reprezintă un element simbolic militar rusesc, constând dintr-o panglică bicoloră negru-oranj. Aceasta este atașată la Ordinul Sfântului Gheorghe, Crucea Sfântului Gheorghe și Medalia Sfântului Gheorghe. Panglica își are originile în perioada Imperiului Rus fiind un element adițional la cele trei distincții cu care erau decorați militarii ruși pentru eroism și aportul lor pentru patrie.

În perioada sovietică cele trei distincții au fost interzise de către autoritățile comuniste, întrucât ele ar fi reprezentat țarismul, astfel din 1917 până în 1992 panglica nu a fost utilizată pe aceste distincții. Totuși, panglica a continuat să fie folosită în continuare pe distincțiile Sfântului Gheorghe în Armata Albă, în Corpul rus din cadrul Wehrmachtului și pe decorațiile sovietice Ordinul Gloriei și medalia pentru victoria asupra Germaniei.

CITEȘTE ȘI:   Maia SANDU a semnat CEREREA de ADERARE a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Jurnalistul Victor NICHITUȘ referitor la EXODUL de populație dinspre TRANSNISTRIA spre Rep MOLDOVA: „Este cauzat de Sărbătorile Pascale”

„Responsabili de incidentele care au avut loc în regiunea transnistreană sunt forțe pro-război din interiorul regiunii transnistrene” consideră Președintele Republicii Moldova, Maia SANDU.

În contextul incidentelor care s-au petrecut pe teritoriul Regiunii Separatiste Transnistria, Consiliul Suprem de Securitate al Republicii Moldova (corespondentul CSAT-ului din România) a constatat faptele de escaladare și a recomandat instituțiilor publice:

  1. Creșterea intensității verificărilor circulației în adiacența zonei de securitate;
  2. Creșterea intensității patrulării și verificărilor pe teritoriul Republicii Moldova și la frontieră;
  3. Creșterea nivelului de alertă în ceea ce privește securizarea obiectivelor de infrastructură critică.
  4. Creșterea nivelului de alertă a tuturor instituțiilor responsabile de asigurarea ordinii publice și securității.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Republica Moldova

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top