fbpx
Connect with us

Reforma justiției în Republica Moldova va beneficia de sprijinul unui proiect finanțat de SUA și PNUD Moldova

Reforma justiției în Republica Moldova va beneficia de sprijinul unui proiect finanțat de SUA și PNUD Moldova - News Moldova

Republica Moldova

Reforma justiției în Republica Moldova va beneficia de sprijinul unui proiect finanțat de SUA și PNUD Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Reforma justiției în Republica Moldova va beneficia de sprijinul unui proiect finanțat de SUA și PNUD Moldova. Obiectivul acestui proiect este consolidarea capacităților Ministerului Justiției pentru a își îndeplini mandatul și a promova reforma în sectorul justiției conform standardelor europene

Proiectul, denumit „Consolidarea capacităților Ministerului Justiției al Republicii Moldova pentru realizarea obiectivului de reformă a justiției”, va dispune de un buget de 820 de mii de dolari, furnizat de Guvernul SUA prin intermediul Secției Justiție Penală și Aplicare a Legii. Implementarea acestuia este planificată până în februarie 2025 și va fi coordonată de către PNUD Moldova.

Ministra justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a subliniat că reforma sectorului justiției este unul dintre angajamentele cheie ale Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Ea a adăugat că Ministerul Justiției are nevoie de sprijinul și expertiza partenerilor de dezvoltare pentru a implementa cu succes această reformă.

Proiectul va oferi suport Ministerului pentru dezvoltarea unui sistem intern de coordonare, comunicare și monitorizare a implementării strategiei de reformă în sectorul justiției. Acest lucru va contribui la consolidarea încrederii în reformă. De asemenea, Ministerul Justiției va consolida securitatea cibernetică pentru a proteja datele și informațiile în timpul comunicării interne și externe. Un audit va fi realizat în acest scop, iar Ministerul va primi instrumente și echipamente necesare, iar personalul va fi instruit.

Reprezentanta rezidentă a PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova, a subliniat angajamentul lor de a sprijini Ministerul Justiției în devenirea unei instituții mai reziliente și mai incluzive, care să își îndeplinească mandatul de reformă a justiției. Ea a adăugat că proiectul va contribui la consolidarea sectorului cibernetic, la creșterea accesibilității și la o mai bună coordonare instituțională, toate acestea având ca rezultat un grad mai mare de transparență, integritate și eficiență în această instituție publică, elemente esențiale în contextul obiectivelor de dezvoltare durabilă.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top