Connect with us

Reprezentanții AUR MOLDOVA au dormit noaptea trecută pe treptele SIS (omologul SRI)! Acuzațiile privesc ROMÂNIA

Alegeri parlamentare 2021 în Republica Moldova

Reprezentanții AUR MOLDOVA au dormit noaptea trecută pe treptele SIS (omologul SRI)! Acuzațiile privesc ROMÂNIA

Război în toată regula între AUR Moldova și Serviciul național de Informații interne moldovean (SIS). Miza este chiar excluderea AUR din cursa electorală

Serviciul de Informații și Securitate din Rep Moldova vrea scoaterea AUR din cursa electorală pe motivul că această formațiune beneficiază de consultanţi din străinătate şi finanţare din exteriorul Republicii Moldova.

Referirile la „străinătate” fac trimitere directă la ROMÂNIA!

Vlad Bileţchi, liderul AUR de la Chişinău, solicită Președintelui Maia Sandu, să ia act de această situație care contravine procesului democratic de desfășurare a alegerilor parlamentare!

Principalul argument adus de reprezentanții acestei formațiuni politice ține de subordonarea SIS președinției Republicii moldova.

Dacă trebuie să fim în Parlament sau nu, vor decide cetăţenii Republicii Moldova, care, peste 30 la sută dintre ei se pronunţă pentru unirea cu România”, a arătat liderul AUR de la Chişinău, Vlad BILEȚCHI.

Reacţia SIS

În contextul declaraţiilor apărute în spaţiul public cu privire la pretinsele informaţii despre anumite partide şi candidaţi înscrişi în cursa scrutinului parlamentar, Serviciul de Informaţii şi Securitate comunică următoarele: SIS dezavuează şi dezminte aceste informaţii şi reconfirmă poziţia de respectare univocă a legislaţiei naţionale şi prioritizarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Totodată, în calitate de instituţie cu atribuţii în domeniul asigurării securităţii naţionale, Serviciul are în vizor evenimentele cu potenţial de a genera riscuri la adresa securităţii, produsul analitic fiind remis beneficiarilor legali pentru a lua decizii în consecinţă.

În pofida oricăror insinuări, menţionăm că SIS nu monitorizează partidele politice, dar corectitudinea acţiunilor acestora în scopul identificării şi excluderii oricărei imixtiuni şi influenţe externe asupra proceselor democratice din Republica Moldova.

Mai mult ca atât, acţiunile SIS nu se realizează în baza unor indicaţii, ci în baza cadrului legislativ care reglementeaza activitatea serviciului special.

Instituţia, în repetate rânduri, a făcut declaraţii în cadrul cărora şi-a reafirmat hotărârea de a-şi menţine echidistanţa şi neutralitatea în activitatea de zi cu zi şi va rămâne concentrată pe îndeplinirea misiunilor în vederea asigurării securităţii naţionale a Republicii Moldova.

Serviciul de Informaţii şi Securitate îşi reiterează apelul de a nu fi atras în zona disputelor cu substrat politic şi îşi menţine poziţia de a nu comenta declaraţiile actorilor politici, în special în plină campanie electorală.

Valeriu MUNTEANU, AUR Moldova : „Scopul axei Berlin/Moscova după alegerile parlamentare este transnistrizarea BASARABIEI”

Valeriu MUNTEANU, AUR Moldova : „Scopul axei Berlin/Moscova după alegerile parlamentare este transnistrizarea BASARABIEI”

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare 2021 în Republica Moldova

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top