fbpx
Connect with us

Republica Moldova a început prima etapă de evaluare pentru aderarea la Uniunea Europeană. Bilanțul primei vizite la Bruxelles a viceprim-ministrului pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov

WhatsApp Image 2024 02 09 at 16.09.35 3abcf5dc e1707488129577 - News Moldova

Republica Moldova

Republica Moldova a început prima etapă de evaluare pentru aderarea la Uniunea Europeană. Bilanțul primei vizite la Bruxelles a viceprim-ministrului pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov


Republica Moldova a marcat un moment istoric, intrând în prima etapă de lucru tehnic pentru aderarea la Uniunea Europeană (UE)

Viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a declarat că această fază reprezintă primul pas practic în transpunerea deciziei istorice a Consiliului European din decembrie. Procesul implică evaluarea legislației naționale în raport cu cea comunitară și se desfășoară pe parcursul a 33 de capitole distincte.

“Această etapă ne oferă oportunitatea de a compara legislația noastră cu cea a UE, identificând diferențele și realizând o evaluare a adaptărilor necesare”, a subliniat Gherasimov. Primul domeniu evaluat este Justiția, iar viceprim-ministrul a accentuat importanța curățării sistemului judiciar și a consolidării statului de drept pentru avansarea rapidă spre integrarea europeană.

Revenirea la Bruxelles pe 21-22 februarie va marca o primă analiză a legislației UE în domeniul justiției și drepturilor fundamentale. Gherasimov a subliniat că această etapă inițială este crucială, deoarece negocierile de aderare încep și se încheie cu Justiția.

“Aderarea la Uniunea Europeană este un obiectiv național de transformare a țării, iar succesul său depinde în mare parte de calitatea eforturilor noastre și de colaborarea cu întreaga societate”, a afirmat viceprim-ministrul. Ea a asigurat că toate instituțiile statului responsabile de integrarea europeană vor fi deschise pentru dialogul cu presa și cetățenii.

Cristina Gherasimov a încurajat, de asemenea, persoanele cu experiență și dorința de a contribui la procesul de aderare la UE să aplice pentru pozițiile vacante ce vor fi anunțate în timpul acestui proces. “Aderarea la Uniunea Europeană reprezintă un obiectiv de țară, iar integrarea în marea familie a păcii, democrației și libertății este o prioritate continuă pentru Republica Moldova”, a concluzionat viceprim-ministrul.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top