fbpx
Connect with us

Republica Moldova sărbătoreşte 32 de ani de la proclamarea Independenţei. Manifestări solemne și angajament pentru prosperitate și libertate

Collage Maker 27 Aug 2023 02 04 PM 1470 scaled - News Moldova

Republica Moldova

Republica Moldova sărbătoreşte 32 de ani de la proclamarea Independenţei. Manifestări solemne și angajament pentru prosperitate și libertate


Republica Moldova sărbătoreşte, în această duminică, pe 27 august, 32 de ani de la proclamarea Independenţei. Cu această ocazie , conducerea țării, împreună cu cetățenii, au reflectat asupra parcursului său ca națiune suverană și au adus omagii eroilor și valorilor care au contribuit la acest demers

370556551 673489101479568 1996391937620597994 n - News Moldova

Evenimentele ceremoniale au fost marcate de prezența șefului statului, Maia Sandu, președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrului Dorin Recean.

Sărbătoarea a început cu o aducere de flori la monumentul „Maica Îndurerată”, simbol al suferințelor și jertfelor poporului în căutarea libertății. Ulterior, oficialii au depus coroane de flori și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, un rege medieval și erou național care a fost asociat cu apărarea independenței și integrității teritoriale a Moldovei.

Prin intermediul discursurilor, oficialii au felicitat, cu ocazia acestei aniversări importante, toți cetățenii Republicii Moldova și au subliniat importanța angajamentului comun în construirea unei țări prospere și libere.

News Moldova îți recomandă și ...   Sprijin vital pentru fermierii mici și micro: Guvernul alcătuiește un fond de 200 de milioane de lei - MOLDOVA INVEST

Maia Sandu a subliniat că destinul țării trebuie să fie în mâinile propriilor cetățeni și că menținerea independenței este esențială pentru a asigura pacea și stabilitatea națională.

370594130 673489071479571 5270167495725568712 n - News Moldova

Adrian DUPU: “România este și va rămâne pe deplin angajată în sprijinul cetățenilor Republicii Moldova

Cu ocazia acestui eveniment, Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din România, a transmis un mesaj prietenos și solidar, reiterând sprijinul necondiționat al României pentru Republica Moldova.

Dupu a subliniat că Republica Moldova se află într-o fază importantă a parcursului său european și că eforturile sale de a se integra în spațiul european au adus rezultate vizibile. El și-a exprimat încrederea că planurile de dezvoltare ale Republicii Moldova vor duce la reușite semnificative și a reiterat angajamentul României de a sprijini această țară.

News Moldova îți recomandă și ...   Acord de colaborare și înfrățire între două cluburi sportive din Republica Moldova și România

370867457 729531885653001 4849131224242102894 n - News Moldova

“De Ziua Națională a Republicii Moldova, transmit tuturor cetățenilor din stânga Prutului un prietenesc LA MULȚI ANI și cele mai bune gânduri și sentimente atât din partea mea, cât și a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.
Republica Moldova trece astăzi printr-o etapă deosebită a existenței sale europene și este vizibil pentru toată lumea că eforturile de racordare reală la spațiul geografic, istoric, spiritual și cultural al Europei generează zilnic rezultate.
Ziua Națională este întotdeauna un moment de bilanț, un moment în care ambițiile și planurile de dezvoltare își găsesc locul potrivit în mentalitatea unei societăți care își dorește cu adevărat să-și găsească locul în istoria și geografia europeană.
România este și va rămâne pe deplin angajată în sprijinul cetățenilor Republicii Moldova, pentru că doar așa vom continua să facem lucruri bune împreună. Prin foarte multă muncă, prin curaj, determinare și claritate, toate planurile care se fac astăzi la Chișinău pot și trebuie să fie încununate de succes!
La mulți ani, Republica Moldova!”, a transmis Adrian Dupu.

Astfel, Ziua Independenței Republicii Moldova nu doar că marchează momentul istoric al dobândirii independenței, dar și subliniază aspirațiile și eforturile continue ale națiunii de a construi un viitor mai bun, prosper și liber.

News Moldova îți recomandă și ...   Reforma justiției în Republica Moldova va beneficia de sprijinul unui proiect finanțat de SUA și PNUD Moldova

Această aniversare reafirmă legăturile strânse dintre Republica Moldova și partenerii săi internaționali, precum România, care sprijină parcursul acestei țări către democrație, dezvoltare și integrare europeană.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top